Patru persoane din Giurgiu reţinute pentru evaxiune de un milion de euro

  • Diverse
  • 28 Mai 2024
  • Nici un comentariu
  • 27
  • 2 minute de citit

Astăzi, polițiștii Serviciului de Investigarea Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Giurgiu, sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, au pus în aplicare 6 mandate de percheziție domiciliară, în județele Giurgiu și Ilfov, la domiciliile unor persoane fizice, precum și la sediile sociale ale unor persoane juridice, bănuite de săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

În fapt, în perioada martie-septembrie 2022, reprezentanții unei societăți comerciale din județul Giurgiu ar fi livrat către 3 operatori economici cantități însemnate de deșeuri feroase și neferoase, în valoare de aproximativ 27.000.000 de lei.

Ulterior, sumele ar fi fost virate în conturile societății comerciale și retrase prin intermediul cardurilor bancare.

Din cercetări a rezultat faptul că bugetul general consolidat ar fi fost prejudiciat cu 4.835.374 de lei, ca urmare a neînregistrării în actele contabile ale societății a facturilor fiscale de livrare deșeuri, precum și a neachitării contribuției fondului de mediu.

La sediul Poliției, au fost conduse 4 persoane, în baza mandatelor de aducere, în vederea dispunerii măsurilor procedurale.

Totodată, au fost instituite măsuri asigurătorii asupra bunurilor imobile și mobile aparținând persoanelor bănuite de săvârșirea infracțiunii de evaziune fiscală.

Pe baza probatoriului administrat, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Giurgiu, doi bărbați, de 31 de ani, din comuna Vidra, județul Ilfov, respectiv 49 de ani, din comuna Daia, județul Giurgiu, au fost reținuți, pentru 24 de ore.

Mâine, de 29 mai a.c., aceștia vor fi prezentați unității de parchet competente, cu propuneri procedurale.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul serviciilor pentru acțiuni speciale Giurgiu și Ilfov.

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .