Pas cu pas, Spitalul Judeţean se dotează cu aparatură performantă

  • Diverse
  • 29 April 2018
  • Nici un comentariu
  • 148
  • 2 minute de citit

După ce la începutul lunii aprilie, în dotarea Spitalului Judeţean de urgenţă intra aparatura necesară pentru efectuarea la Giurgiu a analizelor de de endoscopie şi colonoscopie, Consiliul Județean Giurgiu continuă procesul de modernizare al principalei unităţi spitaliceşti din judeţ.

Unitatea medicală a fost dotată cu două ecografe generale care au înlocuit ecografele din dotarea laboratorului de Radiologie și imagistică medicală, ce a fost folosit mai bine de zece ani și ecograful din cadrul cabinetului Ecografie Generală, ce se afla în uz din anul 2005.

Valoarea investiției este de 424.000 lei, întreaga suma fiind pusă la dispoziție de Consiliul Județean Giurgiu.

De acum, acest tip de investigații medicale vor fi realizate cu echipamente de top in industria medicală și vor beneficia de ele mii de giurgiuveni.
“Lunar, în laboratorul de Imagistică și Radiologie se efectuează, în medie, 700 de investigații eco, deservind pacienții din ambulatoriul spitalului, Unitatea de Primiri Urgențe și unele secții cu paturi, iar în cadrul cabinetului Ecografie Generală se efectuează, lunar, în medie, peste 150 de ecografii, cu precădere pentru secțiile Obstetrică-Ginecologie și Pediatrie. Unitatea are nouă cadre medicale superioare, cu competență in Ecografie Generală. Țin in mod deosebit să mulțumesc Consiliului Județean Giurgiu și președintelui Marian Mina pentru sprijinul financiar acordat atât acestei achiziții, cât și celorlalte proiecte de modernizare a SJUG”, a declarat Mihaela Rață, managerul Spitalului Județean de Urgență Giurgiu.

I.M.

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .