Parteneriat Giurgiu-Ilfov. Hipoterapie pentru copiii cu nevoi speciale

  • Social
  • 13 Martie 2022
  • Nici un comentariu
  • 133
  • 3 minute de citit

Un parteneriat între Consiliul Județean Giurgiu și Consiliul Județean Ilfov va face posibilă deschiderea unui Centru Integrat de Hipoterapie pentru copii cu nevoi speciale în comuna Adunații Copăceni.

“Există ceva la exteriorul unui cal care este bun pentru interiorul omului” – Winston Churchill

Hipoterapia este un tratament de reabilitare realizat cu utilizarea cailor. Conceptul a fost utilizat inițial în Germania la începutul anilor ’60 iar în anii ’80 a fost recunoscută ca terapie și în Statele Unite. Din anul 2010 această metodă de recuperare a început să fie utilizată și în România. Ea este una dintre terapiile cu nenumărate beneficii pentru copiii cu dizabilități motorii, probleme de relaționare, autism, ADHD sau Sindrom Down constituind o metodă importantă de recuperare.

Hipoterapia nu trebuie confundată cu echitația terapeutică.

Consiliul Județean Ilfov va suporta 80% din cheltuielile de finanțare pentru realizarea și amenajarea construcției și din costurile aferente acreditării Centrului, 20% intrând în sarcina Consiliului Județean Giurgiu.

La baza alegerii locației, o suprafață de 10.000 mp din satul Varlaam, comuna Adunații Copăceni, au stat mai multe argumente unul dintre ele fiind necesitatea de a identifica o locație accesibilă atât locuitorilor județului nostru cât și locuitorilor Județului Ilfov.

Terenul este pus la dispoziție cu titlu gratuit de către Consiliul Județean Giurgiu.

(foto unusiunu.com)

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .