Parteneriat al Primăriei Giurgiu cu Asociaţia Pro Democraţia

  • Administraţie
  • 30 Septembrie 2022
  • Nici un comentariu
  • 104
  • 3 minute de citit

ASOCIAȚIA PRO DEMOCRAȚIA împreună cu PRIMĂRIA MUNICIPIULUI  GIURGIU lansează un nou proiect finanțat din fonduri europene  dedicat societății civile. În cadrul proiectului, obiectivul principal este implementarea pe  termen mediu a unui sistem de e-consultare pentru luarea deciziilor publice de interes  local printr-un parteneriat societate civilă – administraţie publică care va susţine în mod  direct interesele şi iniţiativele cetăţenilor din judeţul Giurgiu. 

Proiectul, prin activitățile sale, își propune să dezvolte un sistem de e-consultare publică  care va supune la vot cel puțin două probleme de interes public și de impact asupra unui  număr semnificativ de cetățeni ai municipiului Giurgiu.  

Punctul central al proiectului îl reprezintă dezvoltarea unui sistem de e-consultare în  administrarea Asociației Pro Democrația, care va facilita procesul de consultare a opiniei  publice în municipiul Giurgiu în privința problemelor și nevoilor comunității. Echipa de  proiect va pune la dispoziția giurgiuvenilor o aplicație mobilă care le va facilita  implicarea în propunerea, dezbaterea și votul asupra inițiativelor locale ale cetățenilor și  ale administrației publice locale. Instrumentul dezvoltat are rolul de a coagula propuneri  de politici publice dinspre societatea civilă către autorități și de a transparentiza  procesul decizional dinspre autorități către societatea civilă, consolidându-se astfel  relația și dialogul constructiv între cei doi actori principali din comunitate. 

La nivelul județului Giurgiu se va desfășura o campanie de informare publică ce sprijină și  are drept obiectiv creșterea nivelului de participare la procesele de e-consultare prin  utilizarea noii aplicații pentru telefoanele mobile.  Proiectul se va desfășura în perioada August 2022 – Septembrie 2023 și are o valoare  totală de 420.999,25 lei, din care valoarea eligibilă nerambursabilă 412.579,27 lei (98%) și  confinanțarea beneficiarului 8.419,98 lei (2%).

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .