O clasă politică coruptă şi corupătoare şi un Parlament de tâlhari

  • Politic
  • 23 Noiembrie 2021
  • Nici un comentariu
  • 240
  • 4 minute de citit

Gata, este oficial! Primarii vor primii şi ei pensii speciale. S-a votat în Parlament de cei care beneficiază deja de pensii speciale. Cel mai important argument este acela că primarii nu primesc salarii ci indemnizaţii. Ca atare, pentru anii petrecuţi în fruntea comunităţilor nu se varsă cotizaţie la Casa de Pensii.

În urmă cu câteva minute, am văzut la TV un dobitoc care încerca să ne prostească aducând argumentul de mai sus. Spunea scârboşenia că „săracii şi amărâţii de primari”, care timp de un mandat sau mai multe în care fac bine comunităţii, se trezesc cu ani lipsă la pensie. Ai spune că primarii sunt persoane fără ocupaţie şi trăiesc din mila publică.

În fapt, indemnizaţiile pe care le primesc edilii şefi nu sunt deloc mici. Încep de pe la 9000 de lei un primar de comună  şi pot ajunge până la 20.000 de lei ca edil şef al Capitalei. În municipii indemnizaţiile primarilor sunt în medie peste 12.000 lei pe lună. Ca atare, nimic şi nimeni nu-i împiedică şi nu i-a împiedicat pe aleşi să direcţioneze o parte din indemnizaţiile pe care le primesc către Casa de Pensii pentru a-şi asigura o bătrâneţe decentă.

S-a mai argumentat că primarii au pe perioada exercitării mandatului o serie de restricţii şi ca atare nu pot face afaceri, nu pot să-şi asigure venituri suplimentare.

Explicaţia este de râsul curcilor. În România există 3228 de unităţi administrativ teritoriale. Din cei 3228 de de aleşi să conducă aceste UAT-uri, cel mai probabil doar maxim 3 al sută nu au afaceri profitabile. Afaceri trecute pe numele soţiilor, copiilor, mătuşilor, foştilor asociaţi. De multe ori afacerile astea sunt alimentate cu bani publici chiar din bugetele localităţilor pe care le păstoresc.

Mergeţi în cea mai prăpădită localitate şi întrebaţi a cui este cea mai prosperă cârciumă, cel mai mare magazin, al cui este depozitul de lemne sau cel mai mare depozit de materiale de construcţii. Răspunsul? Ale primarului! Am uitat să amintesc de cele mai prospere asociaţii agricole care-i jefuiesc pe ţărani mai rău ca-n codru.

Parlamentarii nu sunt proşti să nu cunoască aceste realităţi. Dar ei ştiu că realegerea lor în Parlament depide de voturile pe care le aduc primarii. Ca atre, i-au mituit pe aleşii locali cu aceste pensii speciale. Pentru că asta este: mită de la bugetul de stat.Ioan Mănăilă

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .