Măsuri de fluidizare a traficului prin punctele de trecere ale frontierei, în perioada Sărbătorilor de Rusalii

Din experienţa anilor anteriori, perioada Sărbătorilor de Rusalii presupune o creştere a valorilor de trafic în punctele de trecere ale frontierei. Aceste creșteri pot apărea atât pe sensul de intrare în România, cât și pe sensul de ieșire din ţară.

Pentru evitarea aglomerărilor, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu a dispus toate măsurile aflate în competenţă pentru reducerea timpului de aşteptare şi asigurarea unui control eficient şi operativ.

De asemenea, au fost dispuse măsuri de suplimentare a personalului poliţiei de frontieră până la capacitatea maximă permisă de infrastructura fiecărui punct de trecere, în funcţie de dinamica valorilor de trafic.

Menţionăm că, în proximitatea punctelor de trecere ale frontierei, poliţia de frontieră împreună cu poliţia rutieră informează conducătorii auto despre posibilităţile de utilizare a tuturor punctelor alternative de trecere ale frontierei.

Recomandari

Pentru evitarea aglomerărilor, Inspectoratul Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu recomandă participanţilor la trafic tranzitarea tuturor punctelor de frontieră existente la graniţă, astfel încât să se preîntâmpine apariţia suprasolicitărilor doar a unora dintre acestea, din cauza unui număr mare de călători, într-un timp foarte scurt.

Menționăm că, la frontiera româno-bulgară aflată în competența Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu, sunt 5 puncte de trecere ale frontierei:

  • pe raza jud. Giurgiu: T.F. Giurgiu – Russe – rutier
  • pe raza jud. Teleorman: T.F. Zimnicea – Șvitșov (bac)

P.T.F. Turnu Măgurele – Nicopole (bac)

  • pe raza jud. Dolj: T.F. Calafat – Vidin- rutier

P.T.F. Bechet – Oreahovo (bac);

Reamintim participanților la trafic că, Poliţia de Frontieră Română a dezvoltat aplicaţia Trafic on-line, disponibilă pe pagina de internet  www.politiadefrontiera.ro, care prezintă o medie a timpului de aşteptare în punctele rutiere de trecere ale frontierei pentru anumite intervale de timp. Timpii de aşteptare sunt actualizaţi în timp real, fapt ce ajută utilizatorul să-şi reconfigureze traseul către un punct de frontieră ce înregistrează valori de trafic scăzute.

De asemenea, persoanele care intenţionează să călătorească în Bulgaria trebuie să cunoască faptul că taxele de drum se pot achita atât cash cât și on-line prin intermediul site-urilor web: www.bgtoll.bg sau www.vinetki.bg.

Poliţia de Frontieră Română a pus la dispoziţia participanţilor la traficul transfrontalier numărul de telefon 021.9590  unde pot semnala diferite aspecte despre modul în care a fost efectuat controlul la trecerea frontierei, sesizările fiind preluate de către poliţiştii de frontieră care vor acţiona în consecinţă, legal, de la caz la caz.

Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu,

Comisar șef de poliție Cazacu Dănuţ

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .