Înainte de alegerile locale de anul trecut, PSD Giurgiu propunea giurgiuvenilor trei domenii prioritare pentru judeţ, în situaţia când vor câştiga alegerile şi vor desemna, prin votul majorităţii, preşedintele Consiliului Judeţean.

A fost să fie, aşa că preşedinte al C.J. Giurgiu a ajuns Marian Mina care se ţine, cu sprijinul majorităţii consilierilor judeţeni, de angajamentul luat în campania electorală: infrastuctura rutieră (cu sprijinul colegului Răzvan Cuc, ministru al Transporturilor, se mişcă şi cea feroviară), Sănătatea şi Cultura. Şi lucrurile se mişcă în această direcţie. Am spune noi, step by step, în funcţie de buget (unul extrem de mic şi de nejustificat).

În ordinea priorităţilor, personale de această dată (credem noi), preşedintele CJ Giurgiu a anunţat şi că Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu a primit o informare de la Ministerul Sănătăţii, potrivit căreia unitatea medicală a fost selectată cu un proiect depus pe Programul Operaţional Regional. Cu banii obţinuţi va fi modernizată Unitatea de Primiri Urgenţe a SJU Giurgiu.
„Ne bucură foarte mult această veste. Era mai mult decât necesar să facem investiţii acolo. În ceea ce priveşte curtea spitalului, am reziliat contractele cu firmele care, de ani buni, n-au făcut absolut nimic acolo. Vom scoate la licitaţie restul de executat. Vom intra cu investiţii şi la Spitalul de la Vadu Lat, dar şi cu birourile administrative de la SJU”, a declarat Marian Mina.

În ceea ce priveşte drumurile judeţene, preşedintele CJ Giurgiu a anunţat că, săptămâna viitoare, va fi declarat câştigătorul licitaţiei pentru DJ 504, unde mai sunt circa 43 la sută lucrări de executat. Acest proiect a fost, iniţial, unul cu fonduri europene, însă constructorul nu a reuşit să finalizeze lucrarea la timp şi nici la termenele stabilite ulterior.

„Şi proiectul pentru DJ 603 a fost urcat pe SEAP, dar problema este că ne trebuie aici o reactualizare a listei de cantităţi necesare. Pe DJ 601 se lucrează foarte bine, într-un ritm ce mă bucură. Săptămâna aceasta, am avut întâlniri pentru alte două drumuri, 412 Prundu-Colibaşi şi 151 E- limită judeţ Dâmboviţa, şi urmează să scoatem autorizaţiile de construcţie. Se lucrează, de asemenea, pe DJ 412 C, Uieşti- Goleasca, şi DJ 401- Herăşti- Hotarele”, a mai anunţat Marian Mina.

Nu în ultimul rând, ca importanţă, Mina a mai spus că veşti bune sunt şi pentru Teatrul „Tudor Vianu”. Acesta a avut întâlniri cu un rectorul Universităţii de Arhitectură pentru punerea în aplicare a unui proiect de modernizare exterioară a clădirii şi că ia în calcul şi modernizarea sălii mici despectacole.

Ioan Mănăilă