Luni, 18 septembrie, giurgiuvenii sunt aşteptaţi la o nouă premieră marca Teatrul „Tudor Vianu”

Teatrul Tudor Vianu anunță premiera spectacolului „Ziua în care am înțeles”, o producție realizată de Ioan Crețescu. Premiera va avea loc luni, 18 septembrie, la ora 19:00, la Sala Mare a teatrului.

Spectacolul, pus în scenă sub îndrumarea regizorului Ioan Crețescu, explorează poveștile unui grup de adolescenți cu personalități complet diferite.

Prin împărtășirea experiențelor personale, cei cinci tineri ajung să înțeleagă mai profund atât propria lor identitate, cât și pe ceilalți, descoperind că, în ciuda aparențelor, se simt la fel de izolați și neînțeleși.

„Cred ca e un spectacol care surprinde aspecte din relația elevi-părinți – profesori, un spectacol în care se vor regăsi. Dar el(spectacolul) nu-și propune să găsească rezolvări, e un spectacol care pune întrebări.” (Ioan Crețescu, Regizor)

„Aud foarte des în jurul meu “COPIII DIN ZIUA DE AZI NU MAI ÎNȚELEG DIFERENȚA DINTRE BINE ȘI RĂU, NU MAI RESPECTĂ PE NIMENI ȘI NIMIC”. Dar, oare, așa să fie? Ei sunt înțeleși? Sunt respectați? Se vorbește suficient cu ei încât să poată trece frumos și elegant acum, în secolul vitezei și al informației, prin cea mai grea perioadă – aceea a adolescenței?

Cred că acest spectacol vine ca un semnal de alarmă pentru cei care doresc să înțeleagă, pune pe tapet subiecte tabu care ating deopotrivă copiii și părinții, profesorii și elevii. (Ana Sivu-Daponte, Manager)

Scenografia realizată de Ana-Maria Udeanu oferă publicului o experiență vizuală surprinzătoare, aducând o perspectivă proaspătă și inovatoare asupra designului de scenă.

„Prima interactiune in Giurgiu si o primă interactiune cu Teatrul Tudor Vianu. Cum s-ar spune “ Omul sfinteste locul!”, de la actori talentati pana la personalul teatrului, dornic sa ajute in orice conditii, spre reusita oricarui proiect.

O piesa de teatru cu adolescenti, pentru adolescenti, si nu numai. Un decor minimal, dar totusi puternic emotional, ce pune in evidenta trairile, sentimentele, si intrebarile existentiale prin care trece fiecare licean, decorul avand o patina mai mult decat speciala, care pe parcurs dezvaluie mici surprize ce intaresc mesajul spectacolului.

Cu alte cuvinte…va invitam la teatru! (Ana-Maria Udeanu, Scenograf)

În ceea ce privește coregrafia, aceasta poartă semnătura talentatei Victoria Bucun, aflată deja la a treia colaborare cu teatrul giurgiuvean, după spectacolele „Dansând la Lughnasa” și “Hăul Sfinților – Despre oameni și elfi.”

Și de această dată, Victoria Bucun reușește sa impresioneze prin expresivitate și prin abilitatea sa de a transmite emoții prin mișcare.

„Ziua în care am înțeles”

Regia: Ioan Crețescu

Scenografie: Ana-Maria Udeanu

Coregrafie: Victoria Bucun

Compoziție muzicală: Șerban Chițu

Distribuția: Sorin Dinculescu, Anca Pascu, Evelyn Marcu, Ștefan Liță, Vlad Bînzoiu, Vlad Ciubotaru, Georgiana Vrațiu, Robert Poiana, Delia Hriscu-Badea

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .