Lovitură de imagine pentru USR. Anca Dragu a fost desemnată în funcţia de Guvernaror al Băncii Naţionale a Moldovei

  • Politic
  • 22 Decembrie 2023
  • Nici un comentariu
  • 141
  • 3 minute de citit

Anca Dragu a fost desemnata in functia de guvernator al Bancii Nationale a Moldovei (BNM), pentru un mandat de 7 ani, un proiect de hotarare in acest sens fiind adoptat vineri de Parlamentul Republicii Moldova, cu 58 de voturi, informeaza MOLDPRES. Tot astăzi Anca Dragu a primit cetăţenia Republicii Moldova.

Potrivit Wikipedia, Anca Dragu a urmat cursurile Facultății de Finanțe, Asigurări, Bănci și Burse de Valori din cadrul Academiei de Studii Economice din București, fiind licențiată în anul 1996. Între anii 1999 și 2000, urmează un program de studii postuniversitare în domeniul politici economice și afacerilor internaționale la Universitatea Georgetown. În anul 2007, obține titlul de master în politici publice de la SNSPA București, iar în 2010 obține titlul de doctor în științe economice de la Academia de Studii Economice București.

Anca Dragu ocupă postul de economist în cadrul Băncii Naționale a României între anii 1996 și 2001 și în cadrul Fondului Monetar Internațional între 2001 și 2013. Între 2013 și 2015, ocupă postul de analist economic în cadrul Comisiei Europene, post la care renunță pentru a ocupa fotoliul de Ministru al finanțelor publice în Guvernul Dacian Cioloș.

Legat de această desemnare, preşedintele USR, Cătălin Drulă a declarat „Sunt mandru de aceasta performanta a colegei noastre si este o noua dovada a profesionalismului pe care l-a demonstrat de-a lungul intregii sale cariere. Sunt convins ca Anca isi va aduce contributia la parcursul european al Republicii Moldova, mai ales in contextul in care Consiliul European a decis recent deschiderea negocierilor de aderare a Republicii Moldova la Uniunea Europeana”.

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .