La Primăria Giurgiu proiectele bune merg mai departe

A devenit aproape o cutumă ca la schimbarea demnitarilor, noul venit pe funcţie să îngroape prin sertare prioectele predecesorilor sau pur şi simplu să le declare proaste şi să comande studii noi, aruncând practic la gunoi banii cheltuiţi pe studiile anterioare. S-au petercut de astea şi la Primăria Giurgiu. De aceea este de observat că actualul primar, Adian Anghelescu, şi-a propus să finalizeze proiecte mai vechi.

La finalul acestei săptămâni, Primăria municipiului Giurgiu prin primar Adrian Anghelescu a semnat contractul de finanțare aferent proiectului “Amenajare spațiu de agrement adiacent Veriga”.

Terenul pe care se va amplasa investiția este situat în partea de sud a orașului, suprafața terenului fiind de aproximativ 100.000 mp.

Obiectivul de investiții ce urmează a fi realizat constă în amenajarea unui spațiu de agrement adiacent Verigii Giurgiu, lucru ce va duce la realizarea acțiunilor destinate îmbunătățirii mediului urban, revitalizării orașului, regenerării și decontaminării terenului adiacent Verigii și îmbunătăţirea condiţiilor cetățenilor pentru petrecerea timpului liber. Pe noul amplasament vor exista terenuri de tenis de câmp, o zonă de spectacole cu scenă, grupuri sanitare, cișmele, sistem de iluminat cu LED, locuri de joacă, micro-zonă amenajată pentru jocul de şah/table, zone loisir / foișoare, suporți pentru biciclete, spații verzi, alei pietonale.

Proiectul a fost depus în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020, Axa Prioritară 4 – Sprijinirea Dezvoltării Urbane Durabile, Prioritatea de Investiții 4.2 – Realizarea de acțiuni destinate îmbunătățirii mediului urban, revitalizarea orașelor, regenerării și decontaminării terenurilor industriale dezafectate (inclusiv a zonelor de reconversie), reducerii poluării aerului și promovării măsurilor de reducere a zgomotului spre finanțare, valoarea totală a acestuia fiind de 16.130.883,51 lei.

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .