Judeţul Giurgiu. Situaţie epidemiologică la data de 16.08.2020

CENTRUL JUDEȚEAN DE CONDUCERE ȘI COORDONARE A INTERVENȚIEI GIURGIU

BULETIN DE PRESĂ

16.08.2020

Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la data de 16.08.2020:

  • cazuri confirmate pozitiv – 528;
  • cazuri vindecate și externate – 404;
  • în carantină la domiciliu – 359 de persoane;
  • în carantină instituționalizată – 1 persoană.

Până în prezent, dintre persoanele confirmate pozitiv, 20 sunt în izolare la domiciliu la ora actuală, iar 0 au fost externate la cerere.

Până în prezent, au fost testate 5.746 de persoane, dintre care 30 în ultimele 24 de ore.

Polițiștii giurgiuveni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

În cursul zilei de ieri, 15 august a.c., 134 de polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu și 19 polițiști locali au desfășurat 65 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Tot sâmbătă, 15 august a.c., între orele 16.00 – 24.00, în conformitate cu măsurile din competența structurilor Poliției Române, efectivele de poliție aflate în serviciu, cu sprijinul altor polițiști din cadrul aparatului central al I.P.J. Giurgiu, a 29 jandarmi din cadrul I.J.J. Giurgiu, 6 polițiști locali și a unor reprezentanți din cadrul I.J.S.U. Giurgiu, D.S.V.S.A. Giurgiu, I.T.M. Giurgiu, D.S.P. Giurgiu și A.N.P.C.- O.P.C. Giurgiu, au desfășurat pe raza județului Giurgiu o acțiune punctuală, cu efective mărite, pentru asigurarea climatului de ordine și siguranță publică cu ocazia sărbătorilor praznicului „Adormirea Maici Domnului” și în vederea prevenirii/limitării răspândirii noului coronavirus SARS-CoV-2, respectiv reducerea efectelor asupra populației, în zonele și mediile de interes operativ/epidemiologic.

În urma activităților desfășurate au fost aplicate 201 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 103.120 lei, dintre care 42 pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 61/1991, 15 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr .55/2020 (pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală), 129 pentru încălcări ale regimului rutier conform O.U.G. nr. 195/2002, 4 pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 12/1990, fiind confiscată totodată suma de 1.014 lei reprezentând contravaloarea unor bunuri (băuturi alcoolice și non alcoolice, fructe, legume etc.)  și 11 pentru nerespectarea altor acte normative.

De asemenea, au fost reținute 3 permise de conducere pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice, 4 certificate de înmatriculare, 1 set de plăcuțe de înmatriculare, fiind legitimate 324 de persoane și verificate 288 de autovehicule.

Totodată, s-au efectuat verificări la 42 unități de alimentație publică pe linia prevenirii consumului de alcool cu încălcarea prevederilor legale și a respectării normelor de protecție împotriva COVID-19.

Astfel de activități ale polițiștilor giurgiuveni vor continua în acest week-end dar și în perioada următoare.

Activitățile Jandarmeriei Giurgiu au continuat și în data de 15.08.2020, fiind angrenat în acest sens un număr de 64 de jandarmi, atât independent, cât și în cooperare cu Poliția.

Aceștia au desfășurat misiuni specifice pe linie de ordine publică, precum și pentru punerea în aplicare a măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, dispuse prin HG. 553/2020, privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 18 apeluri la numărul de urgență ”112” referitoare la COVID-19. Echipajele desemnate din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență Giurgiu au efectuat 6 misiuni de transport de la și la unități spitalicești.

Autoritățile din Giurgiu mulțumesc tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă.

Precizăm că algoritmul de testare stabilit de INSP poate fi consultat accesând următorul link: https://www.cnscbt.ro/index.php/1574-algoritm-testare-internare-externare-23-03-2020/file.

Vă mai aducem la cunoștință că Platforma Națională de Pregătire în Situații de Urgență “Fii pregătit” (https://fiipregatit.ro/), principala sursă de informații despre măsurile de siguranță și reacție în caz de dezastru, a fost updatată pentru a veni în sprijinul cetățenilor români inclusiv, în contextul existenței confirmării noului Coronavirus, pe teritoriul țării. Astfel, accesând https://fiipregatit.ro/, puteți găsi 12 ghiduri, pentru diferite situații (Cumpărături, Transport în comun, Recomandări generale, Interacțiune cu Poliția etc.)  în contextul situației create de pandemia cu noul Coronavirus.

Instituția Prefectului Județul Giurgiu face un apel către locuitorii județului să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și măsurile stabilite pe timpul stării de alertă.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor.

Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Apelați 112 doar în caz de urgență!

Centrul Judeţean de Conducere și Coordonare a Intervenției Giurgiu

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .