Judeţul Giurgiu. Situaţia epidemiologică la data de 16.10.2021

  • Administraţie
  • 16 Octombrie 2021
  • Nici un comentariu
  • 116
  • 7 minute de citit

CENTRUL JUDEȚEAN DE CONDUCERE ȘI COORDONARE A INTERVENȚIEI GIURGIU

BULETIN DE PRESĂ 16.10.2021

Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la data de 16.10.2021:

Cazuri confirmate pozitiv – 15.011 (dintre care 340 în ultimele 24 de ore); cazuri vindecate și externate – 11.390; în carantină la domiciliu – 706 persoane; în carantină instituționalizată – 0 persoane; în izolare instituționalizată (spitalizate) – 141 de persoane; în izolare la domiciliu – 1.895 de persoane.

 Până în prezent, au fost testate 37.803 persoane, dintre care 211 în ultimele 24 de ore. Dintre testele efectuate în ultimele 24 de ore, 188 au fost teste RT-PCR, iar 23 teste antigen/rapide. Numărul menţionat al testelor reprezintă recoltările efectuate exclusiv în centrele de pe raza judeţului Giurgiu. Direcția de Sănătate Publică Giurgiu nu are în evidență recoltările efectuate pe raza altor județe. Totodată, numărul precizat al persoanelor confirmate pozitiv, în ultimele 24 de ore, poate include și rezultatele pozitive ale testelor efectuate în zilele anterioare.

Menționăm că la data de 14.10.2021, în plus faţă de decesele raportate atunci, au fost înregistrate 4 decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus, din județul Giurgiu, în vârstă de 64, 65, 74, respectiv 81 de ani, care prezentau comorbidităţi şi nu erau vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2. Decesele s-au produs la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu. La data de 15.10.2021, au fost înregistrate 5 decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus, din județul Giurgiu, în vârstă de 36, 47, 67, 68, respectiv 71 de ani. Decesele s-au produs la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu. Persoanele decedate nu erau vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2. Persoanele decedate prezentau comorbidităţi, mai puţin persoana în vârstă de 36 de ani. În prezent, numărul total al persoanelor decedate de COVID-19 din județul Giurgiu este 197.

Polițiștii giurgiuveni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19. În cursul zilei de ieri, 15 octombrie a.c., 141 de polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu au desfășurat 59 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Activitățile Jandarmeriei Giurgiu au continuat în data de 15.10.2021, fiind angrenat în acest sens un număr de 22 de jandarmi, atât independent, cât și în cooperare cu Poliția. Elementele de dispozitiv au desfășurat misiuni specifice pe linie de ordine publică, precum și pentru punerea în aplicare a măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, dispuse prin H.G. 1090/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 189 de apeluri “112” în domeniul gestionării COVID-19.

Un echipaj mobil din cadrul I.S.U.J. Giurgiu a desfășurat acțiuni de prevenire și informare a cetățenilor, în locurile aglomerate din oraşele Mihăileşti şi Bolintin Vale şi din localităţile: Săbăreni, Joiţa, Grădinari,  Bulbucata, Bolintin Deal, Schitu, Găiseni, Cosoba, Buturugeni, Ulmi, Clejani, Iepureşti, Ogrezeni, Bucşani, Vânătorii Mici, Crevedia Mare, Floreşti-Stoeneşti și Roata de Jos. Mesajele au fost transmise prin intermediul sistemului audio al autospecialei, care a tranzitat zonele cele mai aglomerate din oraşe şi din  localităţi, astfel încât informațiile preventive să ajungă la un număr cât mai mare de persoane, iar interacțiunea cu acestea să fie limitată.

Autoritățile din Giurgiu mulțumesc tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă.

Precizăm că algoritmul de testare stabilit de INSP poate fi consultat accesând următorul link: https://www.cnscbt.ro/index.php/1574-algoritm-testare-internare-externare-23-03-2020/file. Vă mai aducem la cunoștință că Platforma Națională de Pregătire în Situații de Urgență “Fii pregătit” (https://fiipregatit.ro/), principala sursă de informații despre măsurile de siguranță și reacție în caz de dezastru, a fost updatată pentru a veni în sprijinul cetățenilor români inclusiv, în contextul existenței confirmării noului Coronavirus, pe teritoriul țării. Astfel, accesând https://fiipregatit.ro/, puteți găsi 12 ghiduri, pentru diferite situații (Cumpărături, Transport în comun, Recomandări generale, Interacțiune cu Poliția etc.)  în contextul situației create de pandemia cu noul Coronavirus.

Instituția Prefectului Județul Giurgiu face un apel către locuitorii județului să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și măsurile stabilite pe timpul stării de alertă.

Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Apelați 112 doar în caz de urgență

Datele înscrise în prezentul buletin sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.Centrul Judeţean de Conducere și Coordonare a Intervenției Giurgiu

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .