Judeţul Giurgiu. Situaţia epidemiologică la data de 09.10.2021

CENTRUL JUDEȚEAN DE CONDUCERE ȘI COORDONARE A INTERVENȚIEI GIURGIU

BULETIN DE PRESĂ 09.10.2021

Instituția Prefectului Județul Giurgiu vă informează asupra situației epidemiologice actualizate la nivelul județului Giurgiu, la data de 09.10.2021:

Cazuri confirmate pozitiv – 13.641 (dintre care 112 în ultimele 24 de ore); cazuri vindecate și externate – 10.650; în carantină la domiciliu – 705 persoane; în carantină instituționalizată – 5 persoane; în izolare instituționalizată (spitalizate) – 75 de persoane; în izolare la domiciliu – 1.536 de persoane.

Până în prezent, au fost testate 36.059 de persoane, dintre care 256 în ultimele 24 de ore. Dintre testele efectuate în ultimele 24 de ore, 204 au fost teste RT-PCR, iar 52 teste antigen/rapide. Numărul menţionat al testelor reprezintă recoltările efectuate exclusiv în centrele de pe raza judeţului Giurgiu. Direcția de Sănătate Publică Giurgiu nu are în evidență recoltările efectuate pe raza altor județe. Totodată, numărul precizat al persoanelor confirmate pozitiv, în ultimele 24 de ore, poate include și rezultatele pozitive ale testelor efectuate în zilele anterioare.

Menționăm că la data de 07.10.2021, în plus faţă de decesele raportate atunci, au mai fost înregistrate 6 decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus, din județul Giurgiu, care prezentau comorbidităţi şi nu erau vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2. Vârsta persoanelor decedate: 58, 58, 66, 68, 73, respectiv 75 de ani. Decesele s-au produs în unităţi spitaliceşti din judeţul Giurgiu.

La data de 08.10.2021, au fost înregistrate 3 decese ale unor persoane infectate cu noul coronavirus, din județul Giurgiu, care prezentau comorbidităţi şi nu erau vaccinate împotriva virusului SARS-CoV-2. Vârsta persoanelor decedate: 70, 72, respectiv 82 de ani. Decesele s-au produs în unităţi spitaliceşti din judeţul Giurgiu. În prezent, numărul total al persoanelor decedate de COVID-19 din județul Giurgiu este 162.

Polițiștii giurgiuveni continuă să acționeze integrat, împreună cu celelalte structuri cu atribuții în domeniul ordinii și siguranței publice, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19. În cursul zilei de ieri, 08 octombrie a.c., 132 de polițiști din cadrul I.P.J. Giurgiu au desfășurat 60 de misiuni specifice. În contextul trecerii la starea de alertă, polițiștii acționează, în principal, pentru informarea cetățenilor cu privire la noile reguli.

Activitățile Jandarmeriei Giurgiu au continuat în data de 08.10.2021, fiind angrenat în acest sens un număr de 17 jandarmi, atât independent, cât și în cooperare cu Poliția. Elementele de dispozitiv au desfășurat misiuni specifice pe linie de ordine publică, precum și pentru punerea în aplicare a măsurilor de prevenire și combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, dispuse prin H.G. 932/2021 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

De asemenea, echipaje din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Giurgiu şi cele ale Serviciului Judeţean de Ambulanţă asigură asistenţă medicală în urma apelurilor primite prin intermediul numărului unic de urgenţă “112”. În ultimele 24 de ore au fost înregistrate 168 de apeluri “112” în domeniul gestionării COVID-19.

Autoritățile din Giurgiu mulțumesc tuturor celor care au înțeles că numai împreună vom reuși să depășim această perioadă.

Precizăm că algoritmul de testare stabilit de INSP poate fi consultat accesând următorul link: https://www.cnscbt.ro/index.php/1574-algoritm-testare-internare-externare-23-03-2020/file. Vă mai aducem la cunoștință că Platforma Națională de Pregătire în Situații de Urgență “Fii pregătit” (https://fiipregatit.ro/), principala sursă de informații despre măsurile de siguranță și reacție în caz de dezastru, a fost updatată pentru a veni în sprijinul cetățenilor români inclusiv, în contextul existenței confirmării noului Coronavirus, pe teritoriul țării. Astfel, accesând https://fiipregatit.ro/, puteți găsi 12 ghiduri, pentru diferite situații (Cumpărături, Transport în comun, Recomandări generale, Interacțiune cu Poliția etc.)  în contextul situației create de pandemia cu noul Coronavirus.

Instituția Prefectului Județul Giurgiu face un apel către locuitorii județului să respecte recomandările specialiștilor privind normele de igienă și distanțare socială, precum și măsurile stabilite pe timpul stării de alertă. Le reamintim cetățenilor să ia în considerare doar informațiile verificate prin sursele oficiale și să apeleze pentru recomandări și alte informații la linia TELVERDE – 0800.800.358. Numărul TELVERDE nu este un număr de urgență, este o linie telefonică alocată strict pentru informarea cetățenilor. Totodată, românii aflați în străinătate pot solicita informații despre prevenirea și combaterea virusului la linia special dedicată lor +4021.320.20.20.

Apelați 112 doar în caz de urgență!

*Datele înscrise în prezentul buletin sunt din situațiile oficiale întocmite și transmise de instituțiile competente.Centrul Judeţean de Conducere și Coordonare a Intervenției Giurgiu

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .