Jean Jipa, primarul copiilor, iubit de „cineva”!

  • Administraţie
  • 21 Noiembrie 2017
  • Nici un comentariu
  • 100
  • 4 minute de citit

Ogrezeni, o comună realativ modestă din nordul judeţului, din punct de vedere al alocărilor şi veniturilor bugetare, a devenit mai celebră în ultima lună datorită unui protest inedit al primarului localităţii, Jean Jipa. Fumător împătimit şi învederat, primarul din Ogrezeni a confecţionat la nervi un banner de protest. S-a fişat cu el, după care a renunţat, iar obiectul a ajuns în magazia de deşeuri. L-au „înviat” (banner-ul) nişte „dorei” care au vrut să mascheze o lucrare de zidărie, zugrăvire cu.. ceva. Aşa că au luat din magazie un banner pe care apăreau şi literele UE. Au considerat că este publicitate a unui program european. Cam asta este povestea neromanţată a unui „cancan” naţional. (Sincer, ca fumător înrăit, cred că primarul Jean Jipa a fost aplaudat de mai mulţi oameni decât numărul de voturi de care le-ar obţine orice partid din România).  Asta ca să-l identificăm pe harta administrativă al judeţului pe primarul din Ogrezeni.

Ce nu se ştie despre Jean Jipa (primar la al patrulea mandat) este faptul că trei ani la rând a făcut eforturi deosebite ca toţi absolvenţii de clasa a VIII-a să meargă într-o excursie finanţată şi susţinută parţial din fonduri bugetare şi împlinită cu bani proveniţi din donaţii şi sponsorizări. Anul acesta nu s-a mai putut. Cineva a reclamat că au fost prea mulţi „adulţi” pe lângă cei 60 de copii care timp de 16 zile au străbătut Dunărea românescă (cu vizite în Serbia şi Bulgaria) şi au ajuns şi în Bucegi ca să-şi fixeze cunoştinţele de istorie şi geografie din şcoal generală. Pentru mulţi dintre ei va fi excursia vieţii şi pentru unii opţiunea pentru o carieră ţinând cont de programul excursiei.

Cum în Ogrezeni nu există nici un liceu şi o parte extrem de mare a copiilor abandonează studiile, din motive financiare, imediat după gimanziu, aleşii locali, la propunerea primarului Jean Jipa, au hotărât să subvenţioneze transportul acestora către licee. S-a găsit şi aici „cineva” să reclame că ar fi ilegal. Nu se contestă serviciul de transport (achiziţionat prin SEAP, conform legii) ci legalitatea „achiziţiei”. La prima vedere pare că „cineva” vrea să demonstreze că ogrezenii nu pot hotărâ „ de capul lor” cum să-şi ajute copii.

Mai nou, chiar în această perioadă, aproximativ 600 de copii din Ogrezeni, vor avea o fişă de evaluare stomatologică, oferită gratuit de o renumită clinică privată din Bucureşti. O parte dintre copiii care deja au fost examinaţi „au suportat” şi intervenţii. Bonus la consulataţie şi emiterea liniilor de tratament!

Aşteptăm ca „cineva”  să conteste şi legalitatea acestei iniţiative!

Din informaţiile noastre, toate aceste şicane au ca scop „îngenuncherea” primarului din Ogrezeni, care de ani buni refuză să cedeze nişte terenuri în favoarea unor vecini, „de dată doritori” să le treacă în domeniul privat şi să le cedeze unui controversat om de afaceri din zonă (cu background penal).

Până una  alta, observăm că „cineva” calcă şi pe aspiraţiile copiilor din Ogrezeni.

Ioan Mănăilă

P.S. „Cineva” la a cărui identitate (nu că nu am cunoaşteo), lucrăm să o dovedim, l-a reclamat penal (!??!) pe primarul Jean Jipa pentru protestul „antifumat”. După sesizarea organelor de anchetă, „cineva”, în mod ostentativ şi-a aprins o ţigară (în spaţiu închis) în faţa primarilor din judeţ veniţi „să ia lumină”!

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .