Ionel Muscalu îşi începe în forţă mandatul la Muzeul Judeţean

La numai câteva zile de la preluarea mandatului de manager al Muzeului judeţean de istorie „Teohari Antonescu”, Ionel Muscalu a efectuat miercuri o vizită la Ruse, în Bulgaria pentru a se întâlni cu omologul său, profesorul Nikolay Nenov, directorul Muzeului Regional de Istorie din Ruse.

Vizita a avut ca scop un schimb de experienţă în ceea ce priveşte bunele practici în atragerea de fonduri europene în cadrul unei colaborări transfrontaliere, dar şi stabilirea unui calendar de acţiuni comune ale celor două instituţii, ce se vor desfăşura pe o perioadă de doi ani, atât la Ruse cât şi la Giurgiu. De altfel, cei doi conducători au stabilit ca în următoarele 10 zile să semneze şi un protocol de colaborare.

Dinamic cum îl cunoaştem, în cursul aceleiaşi zile, Ionel Muscalu a avut o scurtă întrevedere la sediul Prefecturii şi cu prefectul de Ruse, Galin Grigorov, dar şi o întâlnire cu primarul Plamen Stoilov, alături de care a vizitat şi Muzeul de Istorie Naturală (un muzeu de excepţie, pe care vi-l recomandăm cu căldură, dacă mergeţi în oraşul vecin). Ca de obicei, alături de delegaţia giurgiuveană s-a aflat Lilili Ganceva, directorul Euroregiunii Ruse Giurgiu, cea care a intermediat această întâlnire, dovedind încă o dată, că giurgiuvenii au în persoana domniei sale cel mai bun preieten de peste Dunăre. De altfel, biroul lui Lili Ganceva este unul aproape în exclusivitate românesc.

Ioan Mănăilă

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .