În prag de modificare a Codurilor de Procedură Penală, se joacă dur în judeţul Giurgiu

  • Politic
  • 20 Iunie 2018
  • Nici un comentariu
  • 110
  • 4 minute de citit

Proiectul de Lege care ar trebui să aducă Balta Hobaia în proprietatea Consiliului Judeţean Giurgiu şi, indirect, să readucă beneficii localnicilor riverani, jurnalişti „alimentaţi la negru cu informaţii” (mă bate gândul că nimic nu e gratis pe lumea asta) au pus „tunurile” pe primarul din Ogrezeni. (Localitate care ar avea cel mai mult de profitat dacă Proiectul de Lege ar trece şi de Camera Deputaţilor.)

Într-un artcol (sau mai bine zis într-unul dintre ele) apărut în ziarul Puterea şi preluat şi de alte site-uri se afirmă că „Judecătoria Bolintin Vale a dat cu flit Curţii De conturi a României pentru liniştea unui primar giurgiuvean cercetat pentru delapidare”
Materialul face trimitere directă şi explicită la primarul comunei Ogrezeni, Jean Jipa. Numai că, ce să vezi, Judecătoria Bolintin Vale urmează să dea verdictul abia în 29 iunie.

În acelaşi material se afirmă că soluţionarea unei cauze ar fi fost tergiversată ani de zile de un procuror (care de fapt nici nu instrumentează cazul), al cărui fiu este consilierul personal al primarului Jipa. Autorul susţine că „…Alexandru Gheorghe, este de anul trecut consilier personal al edilului din Ogrezeni (virgula între subiect şi predicat nu am pus-o noi!).
În realitate, Alexandru Tecoi este, oficial, consilierul primarului de aproximativ patru luni.

Mai susţine autorul că Alexandru Gheorghe Tecoi „…deţine o benzinărie la

ieşirea din Ogrezeni către Bolintin Vale (vezi foto)”

Redăm şi noi foto, preluată din materialul „incriminator” ca să se vadă stupizenia tuturor afirmaţiilor şi că de fapt autorul materialului „este alimentat”. Dacă s-ar fi documentat la faţa locului, autorul ar fi văzut că nu există nici o benzinărie în locul unde a plasat-o „sursa”. De râsul curcilor, dacă nu ar fi vorba de acuzaţii extrem de grave, benzinăria în cauză se află de fapt la ieşirea din localitatea Clejani, conform foto postată chiar de cel care o plasa în Ogrezeni.

În aceste condiţii, sigur cei doi incriminaţi s-au văzut nevoiţi să convoace o conferinţă de presă. Primarul Jean Jipa şi consilierul său personal Alexandru Tecoi au expus toate aceste inadvertenţe şi au subliniat că deşi de mai multe zile solicită un drept la replică acesta încă nu le-a fost acordat.

Ca să ne întoarcem la esenţă, avem de-aface cu un caz şcoală de cum se combină mizeria politică, interese financiare la limita infracţionalităţii, presiuni pe Justiţie şi (dacă nu era de ajuns) dorinţa de a influenţa parlamentarii din Camera Deputaţilor care ar trebui să decidă în curând dacă-şi dau acordul ca Balta Hobaia să revină în patrimoniul judeţului Giurgiu şi, cum spuneam, să fie exploatată în beneficiul localnicilor din comunele riverane.

Trist este  (din informaşii credibile, dar neoficiale) că parodia asta mediatică este alimentată de la Giurgiu, de politicieni din Coaliţia de guvernare care nu au curajul să facă public dizidenţă şi care direct sau indirect îşi doresc sprijinul şi contribuţia financiară a unui om de afaceri, fost politician, fost puşcăriaş. Nici opoziţia nu iese din discuţie.

Şi nu se întâmplă. Sunt paşi gândiţi pe fondul zgomotos al modificărilor făcute la Codul Penal!

Ioan Mănăilă

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .