Ia românească, în paradă, în premieră la Giurgiu

iePrimăria Giurgiu, Consiliul Local prin Centrul Cultural Ion Vinea, Consiliul Județean prin Centrul Județean pentru Conservarea și Promovarea Culturii Tradiționale Giurgiu, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Giurgiu organizează anul acesta, în premieră, o acțiune inedită de promovare a patrimoniului cultural material, și anume, portul tradițional românesc.

Vineri, de Ziua Internațională a Iei, instituțiile de cultură ne invită să participăm la o paradă a  iei, ce va începe de la ora 10.00, din  fața Primăriei Giurgiu și va continua până în Parcul Alei, acolo unde vor fi organizate alte manifestări dedicate acestei zilei  speciale.

Începând cu ora 10.30, giurgiuvenii sunt așteptați la un spectacol folcloric desfășurat în Parcul Alei, acolo unde vor fi amenajate ateliere de meșteșuguri tradiționale, un atelier de pictură tematic, o expoziție de ie și în final, va fi organizat un flashmob. Participanții la paradă, dar și la acțiunile enumerate, vor fi recompensați cu diplome de către organizatori.

Pentru vineri, primarul municipiului Giurgiu, Nicolae Barbu, lansează invitația tuturor angajaților din Primărie ca de Ziua Internațională a Iei  să poarte la birou ie, dacă sunt fericiții posesori ai unor astfel de obiecte vestimentare.

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .