Giurgiuvenii sunt așteptați din nou la plantare în Pădurea Comunitară Cama

  • Social
  • 3 April 2023
  • Nici un comentariu
  • 425
  • 2 minute de citit

Giurgiuvenii iubitori de natură sunt invitați sâmbătă, 8 aprilie, la Giurgiu, pe malul drept al canalului Cama (Voestalpine) să petreacă o zi în aer liber alături de prieteni și familie.

Asociația MaiMultVerde continuă plantările în Pădurea Comunitară Cama și caută 500 de voluntari implicați și hotărâți care să ajute la plantarea a 10.000 de puieți din diverse specii, în cadrul campaniei „România plantează pentru mâine” susținută de OMV Petrom.

„Pentru că ne propunem mai mult decât simple acțiuni de plantare și igienizare, ne dorim să construim o comunitate dedicată naturii în jurul Pădurii Cama formată din giurgiuveni dornici să-și petreacă timpul liber în natură, bucureșteni pasionați de turism alternativ, reprezentanți ai instituțiilor publice locale, școlilor, companiilor și organizațiilor nonguvernamentale.” spun reprezentanții MaiMultVerde

Îndemnul organizatorilor sună așa:

Vino să vezi ce am făcut până acum la Giurgiu și să ne bucurăm împreună de o zi relaxantă în mijlocul naturii.

* plantăm copacii viitoarei păduri urbane din Giurgiu

* ne plimbăm cu caiacele și velierele pe canalul Plantelor

* facem picnic pe malul apei

Doritorii sunt așteptați începând cu ora 9.00 pe malul drept al canalului Cama (intrare din strada Voestalpine). Pentru giurgiuvenii care își doresc să participe la acțiunea de plantare dar nu pot ajunge la locul stabilit, Asociația MaiMultVerde pune la dispoziție transport de la Turnul cu ceas din Giurgiu, între orele 9.00-9.30.

Background

În 2023, ”România plantează pentru mâine”, cea mai mare inițiativă de plantare finanțată din fonduri private din România, ajunge preponderent în orașe. Până acum, în această campanie au fost plantați peste 2.000.000 de puieți pe o suprafață de 450 de hectare.

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .