Giurgiuveanul Ionel Muscalu la a doua candidatură pentru Parlamenrul European

  • Politic
  • 1 Februarie 2019
  • Nici un comentariu
  • 251
  • 2 minute de citit

Organizaţia judeţeană ALDE Giurgiu a stabilit în cursul acestei săptămâni să-l propună pe Ionel Muscalu, consilier municipal, vicepreşedinte al organizaţiei munciciapale ALDE, în prezent manager al Muzeului Judeţean de Istorie „Teoharie Antonescu” candidat la alegerile europarlamentare care vor acea loc în luna mai. În urmă cu două cicluri de alegeri europene Ionel Muscalu a mai fost pe o listă, destul de selectă, propusă, la vrememea respectivă de PNL. Chiar a avut şansa să-şi exercite mandatul pentru un an de zile, după retragerea unor colegi.

Conducerea PNL de la vremea respectivă i-a cerut, aproape imperativ, să renunţe la mandat, oferind la schimb un post în administraţia centrală a statului. Dacă nu greşim, PNL l-a vrut atunci în Parlamentul European, deşi avea în spate mai puţine voturi descât Muscalu, pe Eduard Hellvig, actualul şef al SRI.

Nici la alegerile din acest an nu-i va fi mai uşor giurgiuveanului Ionel Muscalu. La nivel naţional ALDE şi-a stabilit deja „locomotivele” – Norica Nicolai şi Reante Weber, două doamne cu experienţă în Parlamentul European.

Rămâne de văzut cât de sus poate să-l ducă pe lista favoriţilor vicepreşedintele ALDE la nivel naţional, deputatul Giurgiuvean Toma Petcu.

Acesta a declarat recent că va aface tot posibilul pentru ca Muscalu să să fie cât mai sus pe lista candidaţilor în condiţiile în care Organizaţia ALDE Giurgiu, al cărui preşedinte este se numără printre primele două din ţară.

 

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .