CJ Giurgiu. O nouă colaborare transfrontalieră de succes

  • Diverse
  • 29 Februarie 2020
  • Nici un comentariu
  • 85
  • 2 minute de citit

Teatrul „Tudor Vianu” din Giurgiu, în organizarea Consiliului Judeţean Giurgiu, a găzduit de curând conferinţa de lansare a Proiectului „Noduri bine conectate la reţeaua de transport TEN-T”.

Proiectul este cofinanţat de Uniunea Europeană prin Fondul European pentru Denzvoltare Regională în cadrul Programului Interr V-A România-Bulgaria 2014-2020. Conferinţa a fost condusă de vicepreşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Lucian Corozel, alături de Mădălina Ghimpeţeanu, manager proiect.

Obiectivele specifice ale proiectului sunt:

-îmbunătăţirea infrastructurii de transpor pentru o mai bună conexiune cu reţelele TEN-T de bază pentru a facilita transportul pentru utilizatori;

-Valorificare experienţei şi cunoştinţelor publice în domeniul măsurilor de siguranţă a traficului în zona transfrontalieră pentru o mai bună coordonare a sistemelor de transport.

Valoarea proiectului este de 4,9 milioane de euro. Partea română, pein Consiliul Judeţean Giurgiu va beneficia de de 2, 6 milioane euro, iar Primăria Borovo de 2,3 milioane euro. Contribuţia Consiliului Judeţean va fi de 2 la sută,, mai exact 52,4 mii euro.

Principalul obiectiv de investiţii este modernizarea DJ 601 Bolintin Vale-Malul Spart –DN 61, prin refacerea şi modernizarea a 7,5 kilometri de drum judeţean. Durata de implementare este de 36 de luni

Se preconizează că vor beneficia în mod direct peste 21.000 de persoane din zona adiacentă.

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .