De când şi-a preluat mandatul, în toamna anului trecut, primarul Adrian Anghelescu a învîţat drumul spre Guvern şi Ministerul Finanţelor la fel de bine cum cunoaşte drumul spre casă. Motivul? A preluat un oraş în faliment.

Programul ambiţios cu care a câştigat alegerile a intrat în stand by din motive financiare până va reuşi să achite datoriile financiare ale fostei administraţii condusă de Nicolae Barbu, primarul manger, aşa cum îi plăcea să i se spună. Gradul de îndatorare al municipalităţii a ajuns la plafonul maxim aşa că nici o bancă nu mai doreşte reeşalonări ale creditelor, iar datoriile neachitate către furnizorii de servicii sunt astronomice. Aşa se face că aceştia din urmă au blocat în mai multe rânduri conturile Primăriei pentru a-şi recupera banii pe lucrările executate şi neachitate de fosta administraţie.

Aşa se face că ieri am putut citi pe sit-ul Primăriei că, cităm

„Conturile Primăriei din nou blocate.

Într-o singură zi, Instituția Primăriei a înregistrat 27 de adrese pentru înființare a popririlor, în valoare totală de aproximativ 56 miliarde lei vechi.

Adresele provin din debite realizate în anul 2020 către o singură firmă, respectiv Rosal Grup, operatorul serviciului de salubritate.”

Şi dacă ar fi singura datorie, cred că primarul Anghelescu s-ar declara un om fericit. Din păcate nu este! Aşa se face că oraşul mai are de aşteptat cu investiţiile serioase până ieşim din carantina financiară.