După ce preţul curentului s-a dublat, APA SERVICE NU POATE EVITA MAJORAREA PREŢULUI APEI

Operatorul regional de apă şi canal- Apa Service Giurgiu a fost nevoit să recurgă la un alt furnizor de energie electrică, după ce fostul furnizor- Getica 95, invocând insolvenţa, a notificat operatorul, pe neaşteptate, că va majora preţul energie electrice de la 247 lei/Mwh + taxele aferente, la un preţ peste dublu. Notificarea a intervenit la sfârşitul lunii iulie, cu ameninţarea că vechiul contract va fi reziliat dacă operatorul nu acceptă noul preţ.

Apa Service nu a putut accepta modificarea contractului, respectând legea achiziţiei, motiv pentru care Getica a notificat rezilierea contractului începând cu 16 august. Pus în dificultate, operatorul Apa Service a achiziţionat energie electrică, timp de două săptămâni, adresându-se furnizorului de ultimă instanţă (FUI) la un preţ aproape triplu ( 675 lei/Mwh). Redresând situaţia şi respectând procedurile legale, Apa Service a încheiat, cu 1 septembrie 2021, un contract nou de furnizare a energie electrice, cu Enel Energie Muntenia SA, la preţul de 505,28 lei/Mwh, la care se adugă, conform reglementările ANRE, TVA, accize, taxe de cogenerare şi certificate verzi.

Ca urmare a creşterii preţului energiei de la 247 lei la 505,28 lei/Mwh, este lesne de înţeles că va urma o recalculare a preţului de distribuţie a apei potabile şi menajere, preţ ce urmează a fi anunţat publicului.

Conducerea

APA SERVICE SA Giurgiu

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .