La 25 septembrie va avea loc următoarea ediție a Road Run Internațional „Free Spirit Run Ruse – Giurgiu”. În 2022, startul traseului de 15 km va fi dat în centrul orașului Giurgiu, România, iar sosirea va fi la Ruse, Bulgaria, cel mai rapid participant fiind așteptat să parcurgă distanța până la Ruse în 45 de minute, transmite 24chasa citată de Rador.

„Prin organizarea cursei, ne dovedim legătura firească și prietenia cu poporul român”, a declarat viceprimarul Encho Enchev. „Sportul este un ambasador extrem de important și chiar dacă Dunărea ne desparte, noi ne unim prin această inițiativă”, a declarat viceprimarul de Giurgiu, Marian Damian.

„Din partea bulgară, participă cei mai buni alergători, precum și mulți amatori. Raportul dintre bulgari și români este de 50/50”, a declarat unul dintre organizatorii și președintele SLAC „Dunărea”, Evgheni Ignatov. Fondul de premii este de 6.000 de euro, iar pentru veteranii de peste 40 de ani și peste 50 de ani au fost pregătite premii speciale.

Capacitatea cursei este de 300 de participanți, iar până acum s-au înscris alergători din Bulgaria, România, Israel, Turcia, Africa de Sud, Italia și Marea Britanie. Cel mai în vârstă alergător este un bulgar în vârstă de 75 de ani, care a participat până în prezent la toate edițiile cursei. Fiecare participant primește o medalie aniversară, un tricou, transport de la/la sosire.

Cei mai buni din clasamentul general și pe grupe de vârstă primesc și premii în bani. Vârsta minimă este de 18 ani. Fiecare participant trebuie să poată trece legal și să stea pe teritoriul Bulgariei și României. Competiția este organizată de Clubul Sportiv de Atletism „Dunărea” și Primăria Ruse și este inclusă în calendarul Federației Europene de Atletism. La conferința de presă a fost prezent directorul sportiv, președintele comitetului de organizare al competiției și cetățean de onoare al orașului Ruse, Anelia Nuneva.Evenimentul sportiv Free Spirit Run organizat anual, prin rotație, de către orașele înfrățite Giurgiu și Ruse, prin Cluburile Sportive Dunărea 2020 Giurgiu și Dunav Ruse, a reprezentat și subiectul unei conferințe de presă desfășurate ieri, 19 septembrie, la Primăria Ruse. Au luat parte viceprimarul gazdă, Encho Enchev, viceprimarul invitat, Marian Damian, președintele Clubului Dunav, Evgheni Ignatov, dar și directorul executiv al Asociației Euroregiunea Danubius Ruse-Giurgiu, Lili Ganceva.