(1)Dorel, meseriaşul, se vrea înapoi la Primărie!

  • Politic
  • 27 Mai 2024
  • Nici un comentariu
  • 533
  • 4 minute de citit

Motto: Nu, nu aţi câştigat o Volgă, vă anunţăm că vi s-a furat bicicleta!

Sincer? Am crezut că după ce a pierdut alegerile din 2020 fostul primar Barbu va deveni istorie. Una nefericită, dar asta este! Nu am crezut, ca jurnalist, că o să caut prin fişe, fişiere vechi să-mi reîmprospătez memoria. Cred că, din lipsă de spaţiu, pe unele le-am şters. Asta nu înseamnă că evenimente importante sau o atmosferă generală a vremurilor le-am pierdut.

Şi-a început mandatul Barbu

Şi-a început mandatul, nu cu investiţii conform unor viziuni de viitor ci intervenind pe lucruri deja făcute şi finalizate de Iliescu. Cu cheltuieli mari! Un om normal ar fi spus că poate că nu e ce trebuie aici, dar când ajung la capăt revin şi îndrept. N-a fost să fie. Sau cheltuit mulţi bani în acelaşi loc dintr-un fel de unomare personală.

Foarte rapid, până nu trecea adrenalina victoriei, a identificat „prietenii lui Iliescu” şi a intervenit. În căutare de spaţii bune, care ar putea fi cândva bune de muls, cum reuşise din postura de consilier municipal.

Investiţie de prisos sau cum poţi să păgubeşti Giurgiu cu bani europeni

Pe malul Canalului Cama se afla sediul administrativ şi de lucru al Societăţii TIAI-CO, specializată în prelucrare şi comercializare de agregate. Când furia lui Barbu s-a îndreptat împotriva societăţii aceasta avea aproximativ 40 de angajaţi plătiţi mai mult decât decent şi o cifră de afaceri bună, spre foarte bună. Asta însemna, indirect, bani frumoşi la bugetul local.

Au urmat o serie de procese rapide. Au câştigat sau au obţinut pe rând amânări părţile, până când Barbu a zis asta este: s-a dus şi a demolat (la propriu) firma în forţă. Patronii TIAI-CO spun şi astăzi că au o hotărâre judecătorească în care scrie negru pe alb că nu se impune demolarea.

Încrâncenarea lui Barbu a fost mereu justificată printr-un proiect european (finanţat european) de 1,6 milioane euro prin care pe spaţiul respectiv se construia o Piaţă de Gros de Peşte. A lansat proiectul în public în anul 2013.

A bifat obiectivul ca o realizare managerială. Clădirea respectivă niciodată nu a funcţionat cu destinaţia cu care fraierii europeni au dat banii. Timp de mai bine de doi ani de la finalizare investiţiei s-au organizat peste 15 licitaţii în care cineva să vină  şi să facă din spaţiul respectiv piaţă de peşte. Abia în 2018 sa oferit un comerciant de fructe de mare să facă ceva pe timpul unui festival.

Problema este că, imediat după ridicare halei respective, cofinanţată din bugetul municipalităţii, aceasta a devenit o gaură neagră: organigramă de personal, personal de pază, curăţenie, întreţinere, iluminat, etc. Posturi obţinute prin concurs.

De unde-i Barbu? Cine a construit marele obiectiv? Din Tulcea, cum se putea altfel! Mai sunt şi coincidenţe!

Ioan Mănăilă

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .