DGASPC Giurgiu angajează în continuare asistenţi maternali profesionişti

Campania de recrutare a persoanelor care vor să devină asistenți maternali profesioniști în cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu continuă până la sfărșitul anului 2023: proiectul Team Up Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor, derulat de Autoritatea Națională pentru Protecția Drepturilor Copilului și Adopție în parteneriat cu direcțiile generale de asistență socială și protecția copilului din întreaga țară se apropie de final, anul 2023 fiind ultimul an de derulare a proiectului. Acest  proiect cu finanţare europeană prevede că începând din anul 2019 şi până la finalul anului 2023, la Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu vor fi angajaţi 125 de asistenţi maternali profesionişti.

De la începutul derulării proiectului, 93 persoane cu domiciliul în județul Giurgiu care au solicitat să devină asistenți maternali profesioniști și care îndeplineau condițiile prevăzute de lege în acest sens au fost evaluate de specialiștii din cadrul D.G.A.S.P.C. Giurgiu,  au urmat cursuri de formare profesională în cadrul instituției și au obținut atestatul de asistent maternal profesionist.

86 dintre persoanele atestate (71 femei și 15 bărbați) au fost angajate începând cu anul 2019 ca asistenți maternali profesioniști în cadrul D.G.A.S.P.C. Giurgiu iar alte șapte persoane atestate se află în prezent în corpul de rezervă al asistenților maternali profesioniști, întrucât angajarea pe post se face la data la care persoanele care au obținut atestatul de asistent maternal profesionist  primesc copii în plasament.

Prin proiectul european Team Up Progres în calitatea îngrijirii alternative a copiilor, mai pot fi angajate ca asistenți maternali profesioniști în cadrul D.G.A.S.P.C. Giurgiu (în afară de cele șapte persoane aflate în  corpul de rezervă),  alte 32 de persoane.

Persoanele cu domiciliul în județul Giurgiu interesate să devină asistenți maternali profesioniști pot depune cerere la D.G.A.S.P.C. Giurgiu, ulterior fiind  realizată evaluarea  solicitanţilor, în vederea stabilirii capacităţii  de a oferi îngrijirea potrivită copilulului/ copiilor pe care îi vor primi în plasament. Solicitanții care îndeplinesc cerinţele prevăzute de lege în vederea atestării ca asistent maternal profesionist vor putea urma cursurile de formare profesională organizate la nivelul D.G.A.S.P.C. Giurgiu. După obţinerea atestatului de asistent maternal profesionist, persoanele respective vor putea primi copii în plasament.

D.G.A.S.P.C. Giurgiu

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .