Delegaţie giurgiuveană prezentă la Liga Aleşilor Locali ALDE

  • Politic
  • 23 Septembrie 2016
  • Nici un comentariu
  • 134
  • 2 minute de citit

ligaReprezentanţii ALDE Giurgiu sunt prezenţi în cursul acestei zile la Bucureşti unde participă cea de a doua întrunire a Ligii Aleşilor Locali ALDE. Spre deosebire de precedenta întâlnire naţională de acest gen, la lucrările Ligii sunt aşteptaţi să participe mult mai mulţi delegaţi ţinând cont că după alegerile locale din vară ALDE a devenit a treia forţă politică din România, cu peste 200 de primari de comune, oraşe şi municipiii, dar şi cu 27 de vicepreşedinţi de Consilii judeţene. Din delegaţia giurgiuveană, condusă de cei doi copreşedinţi, Toma Petcu şi Constantin Basangiac, mai fac parte primarii din Malu, Daia şi Vânătorii Mici, precum şi consilierii municipali Ionel Muscalu şi Alexandru Vladu.

Conform copreşedintelui Toma Petcu, aleşii locali ALDE vor lua în discuţie probleme de administraţie locală şi un posibil plan legislativ pe care actualul Parlament l-ar putea transpune în practică până în alegeri şi care  care să ducă la o mai bună performanţă administrativă. De asemenea,  vor fi abordate probleme politice şi organizatorice în perspectiva alegerilor parlamentare din luna decembrie.

Nu în ultimul rând, tot astăzi formaţiunea condusă de Călin Popescu Tăriceanu îşi va lansa şi programul de guvernare în perspectiva deja cunoscută a unei colaborări parlamentare şi guvernamentale cu PSD după alegerile din iarnă, când cel mai probabil câştigătorul acestora va fi PSD. Din acestă perspectivă nu ar fi o noutate, ca o parte a programului de guvernare să aibă importante capitole specifice dreptei, după ce Guvernul Ponta a luat o serii de măsuri, în special în domeniul economic, venite din programul de dreapta al USL, al cărui artizan a fost Daniel Chiţoiu, reprezentant de marcă al ALDE.

Ioan Mănăilă

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .