Cum schimbă pandemia bugetul Consiliului Judeţean Giurgiu

Convocaţi în data de 7 mai într-o Şedinţă Extraordinară, consilierii judeţeni au avut pe ordinea de zi două proiecte asupra cărora să-şi dea votul. În condiţiile actuale, cu siguranţă că cel mai impoirtant punct de pe ordinea de zi a fost cel privind Rectificarea bugetului de venituri şi cheltuieli al Consiliului Judeţean Giurgiu.

Astfel a fost rectificat prin suplimentare bugetul CJ Giurgiu cu suma de 136 mii lei, bani destinaţi cheltuielilor cu alocaţia de hrană pentru personalul aflat în izolare preventivă la locul de muncă din cadrul Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu. Potrivit legislaţiei în vigoare persoanlul afalat în această situaţie vor primi o indemnizaţie suplimentară egală cu o normă de hrană.

Vor beneficia de aceste indemnizaţii salariaţii de la Căminul de Persoane Vârstnice Singureni, din cadrul Centrului de asistenţă Medico-Socială Mogoşeşti,  şi pentru furnizorii de servicii sociale acreditaţi pe raza teritorială a judeţului Giurgiu.

De asemenea a fost rectificat Bugetul de venituri şi cheltuieli al Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu cu suma de 2900 mii lei pentru aprobarea unui stimulent de risc (conform normelor legale în vigoare) în cuantum de 2500 lei brut pe lună.

De acest stimulent vor beneficia medicii, personalul medico-sanitar, inclusiv personalul auxiliar, implicaţi direct în transportul, echiparea, evaluarea, diagnosticarea şi tratamentul pacienţilor infectaţi cu Covid 19.

Tot în cadrul acestei şedinţe s-au mai efectuat o serie de modificări la capitolul de Cheltuieli de capital în cadrul creditelor bugetare.

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .