Cultură, educaţie şi spirit la Muzeul Judeţean Giurgiu

Timp de două zile, Muzeul judeţean de Istorie Giurgiu „Teohari Antonescu”, în colaborare cu Şcoala gimnazială de Arte „Victor Karpis” Giurgiu a găzduit şi coordonat un eveniment dedicat picturii şi tehnicilor din acest domeniu.

Joi dimineţă a avut loc vernisajul expoziției de autor a ecuadorianului Mauri Virtanen Yanez intitulată sugestiv „Dialog între acuarelă și pictura în ulei”.

Foarte tânărul artist plastic a revenit în Giurgiu ca un artist împlinit, după ce în urmă cu mai bine de 15 ani, pe vremea când era doar un copil, a fost descoperit în Finlanda de doamna profesor Elena Cioclu la concursul internaţional „Open Doors”, un concurs pe care la câştigat de mai multe ori, în perioada adolescentină, inclusiv într-o sesiune organizată la Giurgiu. Între timp coconul a devenit un fluture frumos. Este arhitect de profesie, dar şi preşedintele Asociaţiei acuareliştilor din Ecuador şi membru al Consiliului Mondial al al pictorilor acuarelişti.

După vernisaj, pictorul ecuadorian a lucrat cu tinerii artişti plastici din Giurgiu în foişorul din Parcul Alei.

De altfel, tot în cursul acestei săptămâni acesta a expus la Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti” şi a mai participat la un work-shop la Liceu de artă „Nicolae Tonitza”, unde a stârnit un val de entuziasm. Dacă mai adăugăm şi o expoziţie la Palatul Parlamentului, putem vorbi de o demonstraţie de promovare agresivă, în sensul bun al cuvântului. Mauri Virtanen Yanez, născut în Quito din tată finlandez și mamă ecuadoriană, a mai avut în România expoziții.

Acţiunea a continuat vineri la Școala de muzică și Arte Plastice “ Victor Karpis” cu un work-shop și o prezentare a tehnicilor de lucru.

După aproape două decenii de legături cu Giurgiu, artistul ecuadorian a primit din partea directorului Muzeului Judeţean, Ionel Muscalu, o diplomă de „Cetăţean de onoare a spaţiului spiritual vlăscean”.

Expoziția, găzduită de Muzeul judeţean de Istorie Giurgiu „Teohari Antonescu”, poate fi vizitată de marți până duminică între orele 9.00 -16.00 până la mijlocul lunii septembrie.

btr
btr

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .