Comunicat de Presă

 Invitației lansate de jandarmii giurgiuveni pentru a lua parte la acțiunea ,,Ziua Porților Deschise pentru copii” au răspuns şi elevii ciclului gimnazial de la şcoala din Stăneşti. Pentru majoritatea copiilor, vizita la IJJ Giurgiu a fost în premieră, motiv pentru care bucuria a fost una fără margini. A fost o zi deosebită,  cel puţin aşa ne-au mărturisit elevii. Manifestările s-au organizat în contextul sărbătoririi la data de 3 aprilie a.c., a 167 de ani de la semnarea actului prin care domnitorul Grigore Alexandru Ghica a promulgat Legiuirea pentru Reformarea Corpului Slujitorilor în Jandarmi.

Jandarmii i-au întâmpinat pe micii musafiri cu baloane și stegulețe după care i-au condus în incinta inspectoratului, unde oaspeţii au vizitata standurile standuri expoziționale cu ținuta specifică misiunilor, armament și tehnica din dotarea structurilor de ordine publică, trusa criminalistică, tehnica de comunicații, autospecialele pe care jandarmii le folosesc în diferite misiuni. Cei interesați de a urma o carieră în domeniu au primit informații despre oferta educațională a instituțiilor de învățământ din subordinea Ministerului Afacerilor Interne.

Cele mai așteptate momente au fost exerciţiile demonstrative constând în exerciții de autoapărare, exerciţiile cu ostatici, dar și elementele de dresaj canin.

Dana Breazu, comisar şef Garda de Mediu, comisariatul judeţean Giurgiu: În baza parteneriatului existent între Garda de mediu – Comisariatul judeţean Giurgiu şi Asociaţia Prietenii de lângă Tine, de Ziua jandarmeriei române, elevii de gimnaziu de la Şcoala din Stăneşti au luat parte la manifestările organizate la Giurgiu. Nu este prima activitate desfăşurată cu elevii de aici şi nici ultima. Le mulţumim jandarmilor pentru clipele oferite tuturor copiilor.  La mulţi ani, jandarmi, felicitări şi să rămâneţi permanent alturi şi în slujba cetăţenilor!”

Mariana Mitroi, Asociaţia „Prietenii de lângă Tine”: „Dincolo de bucuria acestor copii minunaţi, am remarcat dorinţa autorităţilor locale, a primarului Dănuţ Mitrea, şi a conducerii şcolii de a se implica şi de a schimba mentalitatea potrivit căreia copiii de la sate sunt diferiţi de cei de la oraş. Ei, bine, lucrurile nu stau deloca aşa. Prin activităţile desfăşurate vrem să demonstrăm că şi aceşti copii merită şansa la o altă viaţă. Avem alături instituţii cărora le mulţumim pentru susţinere. Mulţumim conducerii Shipyard pentru că ne este alături, asigurându-ne transportul!”