Copii bucuroşi de oaspeţi

  • Social
  • 12 Septembrie 2016
  • Nici un comentariu
  • 136
  • 4 minute de citit

dgaspc-3Copiii aflaţi în plasament la Complexul de Servicii Sociale Giurgiu  şi  la casele de tip familial Casa Mea, Gabriela, Andrei, Ioana, Daniela, Albastră, Constantin, Teodora şi Casa Noastră, precum şi tinerii găzduiţi în cele două apartamente GVC au primit, în cursul săptămânii trecute, vizita domnului Karlheinz Cless, care reprezintă Fundaţia Cless şi totodată este  membru al Rotary Club Russelshein Cross Gerau din Germania.

Domnul Karlheinz Cless, prin Fundaţia Cless, sprijină de 15 ani copiii aflaţi în evidenţa Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu, făcând cel puţin anual donaţii pentru aceştia, constând în haine, dulciuri,  cărţi, caiete speciale, cadouri de Crăciun şi Paşte.  De asemenea, o dată la doi ani, domnul Karlheinz Cless a venit în vizită la copiii aflaţi în plasament în centrele rezidenţiale din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu, pentru a  sta de vorbă cu ei.

dgaspcCa şi în ceilalţi ani, la vizita efectuată în cursul acestei săptămâni, domnul Karlheinz Cless s-a aflat în mijlocul copiilor, declarându-se încântat de întânirea cu aceştia. La sfarşitul celor 3 zile în care a  fost în vizită în structurile rezidenţiale din cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Giurgiu, domnul Karlheinz Cless a declarat: „Îmi place ideea de a sta alături de copii, de a interacţiona cu ei; pe unii dintre ei îi cunosc şi îi revăd de câte ori vin aici. Am primit  feed-back de la copii, pe unii îi ştiam mai timizi, îi regăsesc acum mai deschişi. Multe lucruri s-au îmbunătăţit în timp; prima dată eu am venit aici în urmă cu 14 ani şi de aceeea pot face diferenţa. Colaborarea cu Giurgiu a început în mod întâmplător: mă aflam cu afaceri în România şi alte ţări europene şi  am lucrat cu parteneri din România. Am întrebat unde ar fi nevoie, unde putem ajuta; îmi amintesc că primul contact a fost cu d-na Adriana Bălănescu din Bucureşti şi aşa am ajuns la Giurgiu. De-a lungul timpului, am văzut că banii pe care i-am donat au fost cheltuiţi pentru copii. Au fost şi ţări în care am oprit proiectele; aici, la Giurgiu, am continuat să acordăm sprijin pentru că am constatat că ajutorul nostru (donaţii provenite de la familiile noastre)  se resimte în viaţa copiilor. Precizez că o parte din contribuţii provine de la  Rotary Club Russelshein Cross Gerau, care de asemenea s-a implicat în sprijinirea persoanelor aflate  în centre şi în casele de tip familial”.

Scopul vizitei domnului Karlheinz Cless a fost evaluarea periodică a proiectului din Giurgiu. La sfârşitul vizitei, acesta a declarat că proiectul va fi continuat, în beneficiul copiilor.

Denisa Cristescu – Compartiment Mass -Media

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .