Consiliul Județean Giurgiu a lansat Campania ,,Sterilizează si Salvează”

În vederea prevenirii actelor de cruzime asupra animalelor și a reducerii abandonului câinilor pe domeniul public, Consiliul Județean Giurgiu, împreună cu primăriile localităților din județ și asociații pentru protecția animalelor, organizează în perioada imediat următoare campanii de sterilizări și microcipări gratuite pentru câinii cu și fără stăpân.

Aceste campanii fac parte dintr-un plan amplu de acțiuni pentru rezolvarea problemei câinilor aflați pe domeniul public, iar cetățenii sunt invitați să-și programeze animalele și să se înscrie din timp pe listele ce vor fi întocmite în acest sens.

Conform Legii 258/2013, castrarea câinilor cu stăpân, fără valoare chinologică, este obligatorie, iar amenda pentru deținători, în cazul neconformării, poate ajunge la 10 000 lei.

Sterilizarea după vârsta de 6 luni la femele si 10-12 luni la masculi are multiple beneficii pentru sănătate animalului, acesta devine mai prietenos, nu mai dezvoltă tumori mamare, cancer, gestații false și se evită pierderea animalului.

Pe lângă aceste beneficii, un aspect foarte important îl reprezintă evitarea abandonului pe domeniul public al puilor nedoriți și înmulțirea necontrolată a acestora.

Sterilizările vor fi efectuate în deplină siguranță, de medici cu experiență, în clinici mobile sau cabinete veterinare autorizate, prioritate pe listele de programare având femelele, dar și câinii ai căror deținători au venituri reduse.

Campania a debutat vineri, 14 mai,în comuna Mihai Bravu. O echipă formată din reprezentanți ai Consiliului Județean Giurgiu, ofițeri și agenți din cadrul Biroului Poliției Animalelor Giurgiu și ai Primăriei Mihai Bravu au discutat și informat cetățenii din comună cu privire la obligativitatea sterilizării și microcipării câinilor din gospodării.

Această acțiune este una de informare, urmând ca în scurt timp să se organizeze campanii de sterilizări gratuite în comună susținute de Primăria Mihai Bravu și de asociații pentru protecția animalelor. Fiecare campanie de castrări gratuite va fi anunţată cu cel puţin o săptămână înainte, iar pe afişul/anunţul ce va fi publicat, vor fi disponibile toate informaţiile, inclusiv un număr de telefon pentru programări.

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .