Clădirea Primăriei Giurgiu, iluminată în roșu pentru a marca Ziua Mondială de Luptă împotriva Tuberculozei

În fiecare an, pe data de 24 martie este marcată Ziua Mondială împotriva Tuberculozei, pentru a sensibiliza comunitățile cu privire la consecințele devastatoare ale acestei boli și pentru a stopa epidemia globală de TBC.

Primăria municipiului Giurgiu se alătură campaniei de informare și conștientizare și va participa, alături de alte instituții reprezentative din țară la acțiunea de iluminare în roșu a clădirii primăriei, în această seară.

Data de 24 martie a fost aleasă de Uniunea Internaţională Împotriva Tuberculozei, în 1982, ca zi internaţională dedicată eradicării tuberculozei, deoarece la 24 martie 1882, bacteriologul german Robert Koch a informat oficial comunitatea ştiinţifică internaţională că a descoperit bacilul TBC, ceea ce a deschis calea spre diagnosticarea şi vindecarea acestei boli.

În 1995, ziua de 24 martie a fost recunoscută oficial ca zi mondială de luptă împotriva TBC, când Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) şi Fundaţia Regală Olandeză Împotriva Tuberculozei au organizat un eveniment de amploare în Haga, precizează site-ul Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS).

(sursa Primăria Giurgiu)

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .