Cîţu şi ai lui – o adunătură de netrebnici

  • Diverse
  • 13 Octombrie 2021
  • Nici un comentariu
  • 119
  • 4 minute de citit

Am citit astăzi pe pagina de media a Primăriei Giurgiu că începând cu data 18 octombrie 2021 pot fi depuse cererile pentru ajutorul de încălzire pentru iarna 2021-2022.

Din start m-a surprins două lucruri. Primul şoc: dacă depăşeşti cu un leu salariul minim pe economie, 1386 de lei pentru un membru de familie, nu ai dreptul la ajutorul de încălzire. Asta în condiţiile în care preţul gazelor s-a triplat pe piaţa de energie şi factura la curentul electric a crescut şi ea vreo 20 la sută.

În al doilea rând rămâi năuc când vezi câte acte trebuie să depui în copie: CI/BI/; Certificate de naștere ale copiilor; Certificat de căsătorie; Certificat de deces; Hotărâre de divorț; Hotărâre plasament; Act de proprietate imobil; Contract de închiriere locuință (sau orice alt document autentificat la notar); Adeverință salariat ( cu venitul net și dacă beneficiază de bonuri de masă, inclusiv valorea acestora); Cupon de pensie; Cupon handicap; Adeverință ANAF (pentru solicitanții care declară că nu au venituri sau venituri ocazionale); Factură furnizor energie, în funcție de sistemul încălzire; Declarație notarială în cazul persoanelor căsătorite și despărțite în fapt; Dosar cu șină în cazul solicitanților ajutorului de încălzire cu energie electrică; Orice alt act doveditor al veniturilor. 

Să ne înţelegem bine. Actele astea nu sunt cerute de Primărie ci de Guvernul Cîţu prin Legea nr. 226 din 16 septembrie 2021.

Şi dacă toate astea  nu erau de ajuns, să mai spunem că cererea tip de solicitare a ajutorului de căldură se întinde pe 13 pagini cu nu mai puţin de vreo sută şi cincizeci de rubrici de completat. Ca să poţi să completezi nenorocirea asta într-un timp relativ decent ( cu condiţia să mai şi înţelegi ce scie şi ce se cere în tipizatul respectiv) îţi trebuie vreo două facultăţi de birocraţie.

Ca atare, spun fără nici o reţinere că, Cîţu şi ai lui sunt o adunătură de netrebnici. ( Acum înţeleg mai bine ce este cu cacofonia aia care a inundat Facebook-ul).

Ioan Mănăilă

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .