Campania Națională „Informare acasă! Siguranță în lume!” a ajuns în județul Giurgiu

  • Administraţie
  • 30 Septembrie 2018
  • Nici un comentariu
  • 92
  • 3 minute de citit

Ministrul Natalia-Elena Intotero a prezentat campania națională „Informare acasă! Siguranță în lume!” în județul Giurgiu.

Joi, 27 septembrie, demnitarul s-a întâlnit cu reprezentanții unităților teritorial-administrative din județ pentru a le transmite cele mai importante elemente ale campaniei prin care Ministerul pentru Românii de Pretutindeni și instituțiile partenere doresc să îi echipeze pe românii care intenționează să lucreze în străinătate cu informațiile necesare pentru a preveni situațiile de risc.

Evenimentul a avut loc la Ateneul „Nicolae Bălănescu” din Municipiul Giurgiu. La fel ca în fiecare județ în care a fost prezentată campania, ministrul Natalia-Elena Intotero a subliniat că scopul nu este de a-i încuraja pe români să plece la lucru în străinătate, ci de a-i conștientiza asupra pericolelor cu care se pot confrunta peste hotare.

De asemenea, demnitarul a insistat asupra realizării unei comunicări directe a primarilor cu cetățenii din localitățile lor care au plecat peste hotare și a subliniat că tot mai mulți români vor lua în calcul să se întoarcă acasă, dacă sunt informați constant cu privire la realizările și evoluțiile din localitatea de baștină. Ministrul Natalia-Elena Intotero i-a încurajat pe primari să deschidă aceste canale de comunicare cu diaspora și a amintit că în localitățile unde primarii au menținut o bună legătură cu localnicii plecați peste hotare, aceștia s-au întors în număr mai mare.

La eveniment au luat parte: Marian Mina, președintele Consiliului Județean Giurgiu, Adriana Puțaru, subprefectul județului Giurgiu, Elena Dinu, deputat, Emilia Spurcaciu, reprezentant al  INCA Cgil România, care face parte din cea mai mare confederaţie sindicală din Italia.

Legat de această campanie, preşedintele Consiliului Judeţean Giurgiu, Marian Mina a declarat că Am avut plăcerea să particip, astăzi, la evenimentul de lansare, în Giurgiu, a campaniei „Informare acasă! Siguranţă în lume!”, derulată de Ministerul pentru Românii de Pretutindeni. A venit chiar ministrul Natalia Intotero să le vorbească despre proiect primarilor, dar şi altor reprezentanţi ai administraţiei judeţene, locale şi municipale.Şi Consiliul Judeţean va acorda autorităţilor centrale tot sprijinul pentru ca această campanie să fie una cu succes în judeţul nostru!”

Îi mulţumesc doamnei ministru Natalia Intotero pentru prezenţa la Giurgiu, cât şi primarilor giurgiuveni şi colegilor mei din Consiliul Judeţean pentru participare!”

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .