Bugetul CJ Giurgiu pentru anul 2023 vine cu o provocare şi pentru primarii din teritoriu

Cu un buget pentru anul 2023 de aproximativ 159 de milioane de lei, la doar patru milioane diferenţă de cel de anul trecut, preşedintele CJ Giurgiu, Dumitru Beianu, crede că anul în curs va fi, dacă nu unul dificil, cel puţin unul cu multe provocări, cel puţin în ceea ce priveşte programul investiţional.

Beianu a admis că susrse de finanţare pentru proiectele Consiliului există, deşi adesea acesta sunt foarte greu de a accesat. De aceea, susţine preşedintele CJ Giurgiu, pentru finanţarea (parţială sau totală), dincolo de Programul Naţional „Anghel Saligny” şi finanţarea internaţională cu precădere din prin Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă (fonduri europene), se va apela şi la creditare bancară.

Tot în ceea ce priveşte cheltuielile de investiţii, Dumitru Beianu a declarat, în cadrul unei conferinţe de presă, că în bugetul anului 2023 există prinsă şi suma de 20 de milioane de lei pentru asocieri cu primăriile din judeţ. Acesta a mai spus că aşteaptă cu interes iniţiativele primarilor în ceea ce priveşte disponibilitatea de asociere.

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .