Box cu umbra, mănuşa de box şi potcoava ascunsă în ea la PSD Giurgiu

  • Politic
  • 12 Septembrie 2018
  • Nici un comentariu
  • 132
  • 3 minute de citit

Mâine, prin votul celor apoximativ 400 de delegaţi, în Conferinţa Judeţeană a PSD Giurgiu, cel mai puternic partid în plan teritorial îşi va stabili o conducere aleasă prin vot, după ce aceasta a fost asigurată prin interimat de Marian Mina, actualul preşedinte al CJ Giurgiu. În urmă cu zece zile, la Neptun, Mina a declarat că renunţă la funcţia interimară în favorea senatorului Nicolae Bădălău. Iar Comitetul Executiv Național al PSD a votat numirea senatorului Niculae Bădălău în funcția de președinte interimar al organizației județene PSD Giurgiu.

În principu, neinteresant. Probleme interne de partid. Dar nu este orice partid, ci cel de la guvernare, cel care, teoretic, gestionează problemele României şi ale românilor. Prin Guvern.

În spaţiul public local se ştie deja că interimatul lui Marian Mina, dar şi autoritatea lui Niculae Bădălău, sunt contestate de deputaţii Răzvan Cuc şi Andrei Alexandru. Aceştia au căutat (şi se pare că au şi găsit) sprijinul unor primari PSD din judeţ. Nu mulţi, care să creeze o masă critică, după părerea noastră.

Interesant este că acestora li se alătură, fără o recunoaştere directă, primarul municipiului, Nicolae Barbu, preşedintele Organizaţiei Municipale a PSD.

Astăzi, în cadrul unei conferinţe de presă, Nicolae Barbu a declarat că Organizaţia Municipală PSD nu va avea delegaţi la Conferinţa Judeţeană.

Tot astăzi, şi tot în cadrul unei conferinţe de presă, senatorul Niculae Bădălău, încă şef interimar (nu se pune, în opinia noastră, sub semnul întrebării câştigarea alegerilor de către acesta) a declarat că nu înţelege decizia colegului şi „prietenului” său.

Barbu a cerut o perioadă mai lungă de pregătire a Conferinţei, iar Bădălău a spus că trebuie făcută în scurt. Pentru că urmează campania Referendumului privind Familia Tradiţională.

Interesant este că atât Bădălău cât şi Barbu declară că nu există facţiuni în partid, dar… da, sunt discuţii şi asta arată caracterul democratic al „vieţii de partid”.

Declaraţii frumoase, ale unor colegi de echipă în timp ce fac „box cu umbra”. Când se va hotărâ cine „merge mai departe”, fiecare va avea în mănuşă câte o potcoavă.

Ioan Mănăilă

PS.1 Am exagerat! Pregătită câte o potcoavă!

PS.2. Omologarea acestora la Voluntari ar putea fi contestată, în lipsa unei contra-experetize făcute la Belina.

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .