Ascunși printre sacii cu susan, doi sirieni au încercat să intre ilegal în România

  • Eveniment
  • 19 Martie 2021
  • Nici un comentariu
  • 82
  • 3 minute de citit

Polițiștii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu au depistat doi cetățeni din Siria, care au încercat să intre ilegal în România, ascunși în semiremorca unui camion care transporta saci de susan.

La data de 18.03.2021, în jurul orei 23.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Giurgiu, s-a prezentat pentru a intra în țară, la volanul unui autocamion, un cetățean turc, care transporta, conform documentelor de însoțire a mărfii, susan din Turcia pentru o societate comercială din România.

Procedând la verificarea mijlocului de transport, polițiștii de frontieră au descoperit, ascunși, în semiremorca autocamionului, doi cetățeni sirieni.

Cei doi s-au urcat în camion, în timp ce acesta era încărcat cu marfă, fără ca șoferul să aibă cunoștință despre situația de fapt.

Polițiștii de frontieră au procedat la întreruperea călătoriei celor doi străini, iar conform protocolului româno-bulgar privind controlul comun la trecerea frontierei de stat, aceștia au fost preluați de către autoritățile bulgare în vederea continuării cercetărilor și dispunerii măsurilor legale ce se impun.

Purtător de cuvânt I.T.P.F. Giurgiu

Inspector principal de poliție

 Roxana POPAZU

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .