Aplauze pentru actorii giurgiuveni în festivaluri, la Piteşti şi Tulcea

Teatrul „Tudor Vianu” îşi prefaţează ediţia aniversară a Festivalului Internaţional al Teatrelor Dunărene, care va debuta la Giurgiu pe 18 octombrie, prin participarea sa la două festivaluri din ţară.

Mai întâi, pe 9 octombrie, în sala mare a Teatrului „Alexandru Davila” din Piteşti, actorii giurgiuveni au prezentat, cu acelaşi succes de acasă, spectacolul pentru copii „Apolodor”, de Virginia Vasilache, după basmul în versuri de Gellu Naum. Copiii s-au angrenat în jocul actorilor, au aplaudat şi au cântat, răsplătind cu aplauze jocul plin de vervă şi culoare de pe scenă.

La festivalul organizat anul acesta de Teatrul pentru Copii şi Tineret “Aşchiuţă”, secţie a Teatrului „Alexandru Davila”, spectacolele sunt programate nu doar la Piteşti, ci şi la Topoloveni, Mioveni, Câmpulung, Domneşti, pe scenele argeşene fiind prezentate producţii ale Teatrului „Toma Caragiu” din Ploieşti, Teatrului„Toni Bulandra” şi Teatrului „Stela Popescu” din Bucureşti, pe lângă acelea ale teatrului piteştean.

Doar o zi mai târziu, pe 10 octombrie, de această dată la Tulcea, în Festivalul „Tragos”, trupa Teatrului „Tudor Vianu” a urcat pe scena Centrul Cultural „Jean Bart” în spectacolul „Omul care aduce ploaia” de Richard Nash, în regia lui Cosmin Creţu. Publicul cald şi receptiv a rezonat cu jocul inspirat al actorilor, emoţiile personajelor oglindindu-se imediat pe chipul spectatorilor.  Felicitări, flori şi aplauze au răsplătit la final un spectacol de ţinută, pe care publicul giurgiuvean l-a apreciat încă de la premiera din primăvara acestui an.

Şi la Tulcea, teatrul giurgiuvean s-a aflat într-o companie selectă. Să amintim doar faptul că doi dintre cei mai bine cotaţi actori ai momentului – Florin Piersic jr. şi Răzvan Vasilescu – au putut fi aplaudaţi în câte un one man show, cel de-al doilea dintre ei urcând pe scenă imediat după spectacolul prezentat de giurgiuveni. La Festivalul Tragos, care a debutat pe 1 octombrie şi îşi va lăsa cortina pe 11 octombrie, au fost invitate teatrele din Bucureşti, Târgu Jiu, Lugoj, Galaţi, Piatra Neamţ, Constanţa, Baia Mare, Suceava şi Odesa (Ucraina).

Un început promiţător de stagiune pentru Teatrul „Tudor Vianu”, cu evoluţii apreciate de public, dar şi de oamenii de teatru, ce se constituie ca o garanţie că publicul giurgiuvean se va bucura şi în acest an de spectacole de calitate, din genuri diferite şi pentru toate vârstele. Iar selecţia spectacolelor invitate în Festivalul Internaţional al Teatrelor Dunărene, din perioada 18-22 octombrie, oferă şi ea un exemplu al aceleiaşi diversităţi de exprimare artistică.

?

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .