“Apa Service” SA se extinde în județ

apa-serviceOperatorul Regional de Apă și Canal “Apa Service”  SA și-a lărgit sfera de operare pe raza județului, prin preluarea unor rețele noi din alte localități. Apa Service opera în municipiile Giurgiu, Mihăilești, Bolontin Vale și în comuna Slobozia și de curând a încheiat procesul de preluare a serviciului de furnizare apă și a serviciului de canalizare în Comuna Malu, unde există sistem de canalizare și stație de epurare noi.

Oficial, Apa Service operează în comuna Malu de la data de 1 septembrie, în localitate fiind 886 contractanți pentru serviciul de apă și 60 pentru canalizare.

Activitatea în anul 2015 pe sectorul de apă a Comunei Malu a însemnat o pierdere de 66% pentru Primăria din localitate, care a avut cheltuieli curente de  266 mii lei cu livrarea apei, în timp ce a încasat doar 159 mii lei. Iată de ce, pentru “Apa Service” SA, preluarea rețelei din comuna Malu înseamnă o provocare, fiindcă operatorul are obligația să asigure un serviciu de calitate și continuu. Responsabilitatea Apa Service este una majoră, pentru că în activitatea sa curentă nu pot apărea disfuncții sau probleme de sănătate cauzate de apa consumată.

Apa Service are obligația de a respecta un plan tarifar unic pentru toate localitățile, motiv pentru care va opera peste tot cu prețul actual al serviciilor, preț care este același din anul 2012.

Conducerea societății speară să rentabilizeze rețeaua  de la Malu, unde va opera cu tarifele de 2,7 lei + 9% TVA la apă și 2,54 lei + 20% TVA la serviciul de canalizare.

În câteva zile Apa Service va prelua și serviciul de apă din comuna Izvoarele, care deservește și Valea Bujorului, în ambele localități neexistând canalizare. Operatorul va prelua și angajații deja existenți- ca și în cazul comunei Slobozia-, la Izvoarele fiind aproximativ 350 de abonați la serviciul de apă pentru gospodării. Operatorul regional a preluat rețeaua din Izvoarele sub rezerva că apa nu este potabilă, în localitate neexistând serviciu de clorinare. Este necesară realizarea instalației de clorinare, apa din rețea având depășiri la suspensii de amoniu, fier și mangan, în localitățile Izvoarele și Valea Bujorului. Legat de acest subiect, conducerea Apa Service estimează că în câteva luni apa din aceaste localități va deveni bună pentru consumul populației.

Alte discuții pentru preluarea de noi rețele s-au purtat pentru rețeaua din Adunații Copăceni, unde sistemul de alimentare cu apă va fi refăcut.

“Apa Service” SA Giurgiu

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .