ALDE Giurgiu, propuneri punctuale pentru viitoarea guvernare

  • Politic
  • 4 Octombrie 2016
  • Nici un comentariu
  • 140
  • 3 minute de citit

 bazeÎn perspectiva unei viitoare intrări la guvernare alături de PSD, după alegerile din decembrie, liderii ALDE Giurgiu spun că partidul nu va merge în Guvern şi în Parlament doar de dragul jocului politic ci sunt pregătiţi cu propuneri punctuale pe domenii de activitate ce ar trebui să ducă la îmbunătăţirea acestora.

Plecând de la această premisă, copreşedintele ALDE Giurgiu, Toma Petcu, l-a invitat în ultima conferinţă de presă pe profesorul de Educaţie fizică şi sport, Nicolae Dogaru, directorul Liceului tehnologic ” Miron Nicolescu”, să facă o radiografie a sportului românesc. Cu experienţa dobândită în zeci de ani de activitate profesională, dar şi ca fost secretar al unei federaţii sportive naţionale (FRTM), Nicolae Dogaru, a declarat că se impune de urgenţă o regândire a întregii mişcări sportive din România.

”Trebuie să luăm măsuri drastice pentru reorganizarea sportului românesc. Deşi aparent baza sportivă s-a dezvoltat, rezultatele obţinute la întrecerile naţionale sunt din ce în ce mai slabe. Sunt discuţii pentru o reorganizare a federaţiilor şi regândirea modului în care acestea sunt finanţate…Mai mult trebuie să impunem o altă  filosofie şi asupra sportului de masă, dar şi o altă viziune asupra importanţei orelor de Educaţie fizică şi sport din şcolile româneşti.”, a declarat în esenţă Dogaru.

La rândul său, copreşedintele ALDE Giurgiu, Toma Petcu,  a ţinut să sublinieze că vor mai fi şi alte prezenţe punctuale în conferinţele partidului, pentru a se discuta probleme sectoriale aflate în atenţia partidului şi că s-a început cu sportul întrucât ”Zilele acestea au apărut speculaţii că echipa de fotbal „Astra” urmează se se desfiinţeze. Dacă se va întâmpla acest lucru, oraşul Giurgiu rămâne doar cu o echipă de fotbal în divizia „D”, la acelaşi nivel cu localităţile Vedea şi Izvoarele. Toţi marii investitori din sport, fie privaţi, fie OAT-uri, au avut probleme cu justiţia, pentru modul în care au finanţat activitatea sportivă. Este grav acest lucru. Clasa politica trebuie să treacă imediat la modificarea legislaţiei din domeniu, este evident că legile pe care le avem în acest moment sunt greşite.„

Ioan Mănăilă

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .