Joi seară, în cadrul organizaţiei municipale ALDE Giurgiu au avut loc alegeri pentru desemnarea unei noi conduceri. Conferinţa de alegeri ce a fost găzduită de Ateneul Nicolae Bălănescu a adunat în sala mare peste 200 de membri cu drept de vot pentru desemnarea noilor structuri de conducere. Dacă în ceea ce priveşte desemnarea preşedintelui nu existau emoţii, singura candidatură înregistrată fiind cea a lui Adian Dragoş Cândea, fostul preşedinte, Alexandru Vladu renunţân la o candidatură pentru un nou mandat, lupta internă a fost destul de vie ţinând cont că au fost 35 de pretendenţi care şi-au dorit un post de vicepreşedinte sau măcar în structura de conducere.

La final Adrian Cândea a devenit noul preşedinte ALDE Giurgiu, Organizaţia municipală, cu 192 de voturi (18 împotrivă). Acesta va fi secondat de vicepreşedinţii Aurel Ciumberică, Vasile Guşatu, Alexandru Vladu, Ionel Muscalu, Gheorghe Gâdea, Nicolae Stoian şi Dumitru Alin.

Cum spuneam, există premise pentru un nou suflu în ALDE Giurgiu, ca la orice schimbare de leadership, dar şi cunoscând viziunile liberale legate de mediul de afaceri ale noului preşedinte, Adrian Cândea.

Cu puţină voinţă nu ar fi de mirare să vedem propuneri legislative în domeniul economic plecate de la Giurgiu, ţinând cont că ALDE este partid la guvernare, iar filiala giurgiuveană a fost cea mai puternică din ţară la alegerile legislative, ceea ce o îndreptăţeşte să aibă o voce ce ar trebui ascultată şi la Bucureşti.

Ioan Mănăilă