Adrian Cândea – pragmatism în politică şi administraţie

  • Politic
  • 17 Mai 2016
  • Nici un comentariu
  • 104
  • 3 minute de citit

candeaPe Adrian Cândea l-am aflat din presă, când am citit că un patron giurgiuvean duce, mai abitir decât ANAF şi Guvernul, o campanie împotriva evaziunii fiscale prin eliberarea bonurilor fiscale. Până să dăm mâna şi să ne cunoaştem l-am mai remarcat printr-o afirmaţie care mi-a plăcut: „Eu nu dăruiesc fiindcă am, ci pentru că ştiu cum este să nu ai.” L-am cunoscut în final la o conferinţă de presă a Partidului ALDE, unde m-a convins că avem nevoie de astfel de oameni în politică şi, mai ales, în administraţie.

Prezent la o conferinţă de presă a Alianţei Liberalilor şi Democraţilor Giurgiu Adian Cândea a declarat că “Vreau să conectăm administraţia publică locală la administraţia naţională şi să a folosim pârghiile legale şi fireşti pentru a crea locuri de muncă în municipiul nostru. Este știut de toți oamenii care cunosc administrația publică faptul că primarul nu creează locuri de muncă. E adevărat, însă o administrație publică eficientă nu doar primește investitori, ci îi și caută, îi aduce sau îi dezvoltă, îi sprijină pe cei pe care îi are la îndemână, sprijinind serviciile locale. Întorcându-ne la problema serioasă a locurilor de muncă, o parte a acestora sunt create în sistemul capitalist pe baze economice firești, cererea și oferta fiind cele care aduc și fac să dispară firme, locuri de muncă, oportunități de angajare. Știți cu toții că eu am inițiat o campanie de conștientizare a publicului giurgiuvean despre însemnătatea bonului fiscal și legătura acestuia cu bugetul local. Vreau să vă mai fac o surpriză, informându-vă că există deja contacte la nivel interstate, puse în slujba investitorilor din întreaga Europă, la care are acces orice cetățean, firmă, instituție sau administrație locală, prin intermediul căreia am avut contracte internaționale în activitatea mea. Sunt oameni bine instruiți, angajați în Ministerul de Externe sau detașați de la diverse ministere în aproape toate țările Europei, care , odată informați caută la rândul lor să își facă datoria și să dea informația mai departe, informație care devine afacere extrem de repede. Apoi, există fondurile europene pe atâtea axe, care pot fi, de asemenea, creatoare de locuri de muncă. O administrație inteligentă, activă și eficientă poate crea locuri de muncă în mediul său de activitate, dar pentru asta este necesar ca acea administrație să facă un minim efort de a fi informată, conectată la tot ce înseamnă dorința de a face bine și resurse necesare pentru a accesa oricând proiecte benefice comunității.”

O declaraţie care are în spate un gen de pragmatism pe care am vrea să-l regăsim şi la alţi consilieri locali precum Adrian Cândea, proaspăt membru de partid și candidat ALDE Giurgiu pentru Consiliul Local Giurgiu.

Ioan Mănăilă

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .