ACTIVITĂȚI DE RESPONSABILITATE SOCIALĂ

  • Social
  • 13 Noiembrie 2017
  • Nici un comentariu
  • 164
  • 3 minute de citit

Copiii aflați în plasament în cadrul caselor de tip familial din Giurgiu precum și persoanele adulte cu dizabilități beneficiare de servicii sociale în cadrul Centrului de Integrare prin Terapie Ocupațională  din localitatea Tântava, structuri rezidențiale din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu, au  primit în cursul săptămânii trecute fructele și legumele donate de Școala Gimnazială din localiatea Malu Spart, județul Giurgiu.

Pentru al doilea an consecutiv, Școala Gimnazială din localitatea Malu Spart a organizat acțiunea  intitulată Săptămâna legumelor şi fructelor donate”. În cadrul acestei acțiuni, desfășurate de unitatea școlară în zilele de 8 și 9 noiembrie 2017, elevii, părinții și cadrele didactice s-au mobilizat pentru a colecta fructe și legume, cu scopul donării acestora.

 „Am avut plăcuta  supriză să constat că elevii noștri au fost nerăbdători să se implice în această acțiune. Cu sprijinul părinților, cărora le mulțumim, elevii au adus de acasă mere, pere, gutui, nuci, portocale, banane, mandarine și kiwi, precum și cartofi, ceapă, varză, fasole, morcovi; s-au strâns în două zile câteva sute de kg., activitatea noastră  bucurându-se de succes”, a declarat prof. Raluca Geantă, director al Școlii Gimnaziale din localitatea Malu Spart.

În prima zi a acțiunii de colectare, legumele şi fructele donate au ajuns la cei 40 de beneficiari de servicii sociale din Centrul de Integrare prin Terapie Ocupațională Tântava, localitate situată la 14 km de satul Malu Spart.       „Apreciem implicarea elevilor, a  părinților și a cadrelor didactice în această acțiune de responsabilitate socială. Împreună cu conducerea  unității școlare din satul Malu Spart,  am inițiat deja demersuri pentru încheierea unui parteneriat care vizează prevenirea marginalizarii sociale a beneficiarilor centrului și, totodată, creşterea empatiei, altruismului și responsabilității civice în rândul elevilor”, a declarat Ciprian Marica, șeful Centrului de Integrare prin  Terapie Ocupațională Tântava.

În semn de recunoștință, Școala Gimnazială Malu Spart a primit în dar obiecte confecționate de copiii beneficiari de măsură  de protecție specială și diplome din partea D.G.A.S.P.C. Giurgiu.

Denisa Cristescu

Consilier relaţii cu mass-media D.G.S.P.C. Giurgiu

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .