Activitate intensă în Comisiile parlamentare de Sănătate

  • Politic
  • 12 Februarie 2019
  • Nici un comentariu
  • 91
  • 2 minute de citit

Una dintre priorităţile Legii bugetului de stat pe anul 2019, ca de altfel şi ale Programului de guvernare PSD o constituie Sănătatea. În comisia de specialitate a Camerei Deputaţilor, Giurgiu are şansa de a avea un reprezentant cu experienţă practică în domeniul sănătăţii, prin persoana deputatului dr. Elena Cristina Dinu.

Dezbaterile pe bugetul alocat acestui domeniu au început luni în şedinţa Comisiilor reunite pentru Sănătate (Camera Deputaţilor şi Senat) privind atât bugetul Ministerului Sănătăţii cât şi cel al Fondului Naţional Unic de Asigurări de Sănătate. Dezbaterile au avut loc în prezenţa ministrului Sorina Pintea şi a preşedelui CNAS, Adriana Cotel.

Potrivit deputatului PSD, dr. Elena-Cristina Dinu, bugetul pe anul 2019 al Ministerului Sănătăţii este un buget centrat pe investiţii, prevederea bugetară la acest capitol fiind de 1.183.535 mii lei, faţă de 193.422 mii lei în anul 2018. Bugetul din acest an prevede şi o majorare cu 85% a fondurilor alocate pentru proiectele cu bani europeni şi majorări semnificative ale fondurilor alocate pentru programele naţionale de sănătate.

Numărul de amendamente depuse, dezbătute şi supuse votului a fost de 788.

Raportul de adoptare cu amendamentele admise a fost înaintat Comisiilor reunite pentru Buget, Finanţe şi Bănci, care l-au adoptat în aceeaşi formă.

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .