93 DE ANGAJATI AI CĂMINELOR PENTRU PERSOANE VÂRSTNICE DIN CADRUL D.G.A.S.P.C. GIURGIU, TESTAȚI PENTRU DEPISTAREA COVID- 19

  • Social
  • 23 April 2020
  • Nici un comentariu
  • 145
  • 2 minute de citit

93 de salariați ai celor trei cămine pentru persoane vârstnice din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu au fost testați în data de 23 aprilie 2020 pentru depistarea virusului Covid- 19.

Au fost testați salariații aflați în prezent în perioada de 14 zile de  izolare  preventivă la locul de muncă (perioadă care a început în data de 10 aprilie 2020 și se va încheia în data de 24 aprilie 2020) . De asemenea, au fost testați și salariații care în perioada susmenționată s-au izolat preventiv la domiciliu și care vor intra în următoarea tură de 14 zile, care începe în data de 24 aprilie 2020.

Testările au fost făcute de Direcția de Sănătate Publică Giurgiu și vor fi reluate după 2 săptămâni.

„Sunt 129 de persoane vârstnice în centrele din localitățile Oncești, Mironești și Hotarele, persoane care au vulnerabilități specifice vârstei. La nivelul acestor centre am luat măsurile care se impun: izolarea preventivă a salariaților la locul de muncă, respectiv la domiciliu, respectarea măsurilor de igienă, interzicerea accesului persoanelor din exterior. Testarea salariaților care intră în tură, respectiv a celor care ies din tură, reprezintă măsuri de prevenire în plus, pentru că nici beneficiarii de servicii sociale și nici familiile salariaților din aceste centre, care se întorc acasă după 14 zile de izolare la locurile lor de muncă, nu trebuie supuși riscurilor de infectare cu Covid- 19. Mulțumim Direcției de Sănătate Publică Giurgiu pentru buna colaborare”, a declarat Cătălin Lupu, director general al D.G.A.S.P.C. Giurgiu.

Denisa Cristescu,

Consilier Relații cu Mass-Media

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .