100 de locuri disponibilie la DGASPC Giurgiu pentru copii din Ucraina

  • Social
  • 11 Martie 2022
  • Nici un comentariu
  • 124
  • 3 minute de citit

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului Giurgiu are disponibile 50 de locuri de cazare în sistem rezidențial  destinate copiilor din sistemul de protecție a copilului din Ucraina, precum și copiilor proveniți din Ucraina care ajung sau rămân neînsoțiți pe teritoriul României.

Cele 50 de locuri disponibile care ar putea fi utilizate pentru plasarea copiilor în servicii rezidențiale publice se află în trei structuri din cadrul D.G.A.S.P.C. Giurgiu: 20  de locuri la Centrul de Zi Luceafărul, 10 locuri la Casa de tip familial Dunării, 20 de locuri la Complexul de Servicii Sociale, toate fiind  situate în municipiul Giurgiu.

Totodată, și 50 de asistenți maternali profesioniști, salariați ai D.G.A.S.P.C. Giurgiu, și-au exprimat disponibilitatea de a  lua în îngrijire copii ucraineni lipsiți de ocrotire părintească.

„Am luat măsuri pentru ca cele trei structuri de tip rezidențial din cadrul D.G.A.S.P.C. Giurgiu, în care sunt disponibile 50 de locuri de cazare, să aibă asigurate obiecte de cazarmament, alimente, materiale de curățenie. Vom suplimenta stocurile pe parcurs, în funcție de nevoile identificate. La această dată, spațiile de cazare sunt pregătite iar dacă vom primi solicitări de a prelua copii din Ucraina în sistemul de protecție din județul Giurgiu, vom realiza demersurile care se impun, în colaborare cu instituțiile abilitate, pentru a le asigura protecția drepturilor și acordarea serviciilor sociale de care au nevoie”, a declarat Sorina Neacșu, director general al D.G.A.S.P.C. Giurgiu.

De asemenea, 26 de locuri pentru copii și cupluri mamă-copil sunt puse la dispoziție de trei organizații neguvernamentale din județul Giurgiu, furnizori privați de servicii sociale.

Denisa Cristescu,Consilier D.G.A.S.P.C. Giurgiu

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .