ZIUA 25.06.2021, ora 18:00  – Ceremonialul de coborâre a drapelului naţional de pe catargul amplasat la sediul Primăriei Municipiului Giurgiu.

Participă: Comandantul Gărzii de Onoare, Garda purtătoare a drapelului; un trompetist; primar; comandant Garnizoana Giurgiu; alte persoane.

Mod de desfăşurare:pe semnalul „Stingerea” este coborât drapelul desprins de pe                                          catarg şi preluat de garda drapelului. Drapelul va fi dus la „Catedrala Adormirii Maicii Domnului” pentru a fi sfinţit. După sfinţire se va duce drapelul în incinta Primăriei, unde va   rămâne până la începerea ceremoniei de înălţare pe catargul                                          amplasat în Piaţa Tricolorului.

ZIUA 26.06.2021, ora 09:50-10:00 Primirea oficialităţilor administraţiei publice judeţene şi locale; ora 10:00-10:30  – ceremonialul de înălţare a drapelului României; Loc de desfăşurare          – Piaţa Tricolorului

Activităţi ce se vor desfăşura:întâmpinarea persoanei oficiale – Prefect; prezentarea onorului – Prefect; salutul drapelului de luptă – Prefect; Primirea drapelului României ce urmează a fi înălţat pe catarg; Înălţarea drapelului României pe catarg se face după următorul ceremonial:

Comandantul gărzii comandă: La drapel, pentru onor înainte prezentaţi ARM” ;  muzica intonează „Onor la drapel”. În timpul intonării „Onor la drapel”, drapelul prins de colţuri şi purtat de şase militari, având în faţă un ofiţer, este adus la catargul de arborare, se leagă de către primii doi militari, şnur după şnur, concomitent cu rularea scripetelui de înălţare până la realizarea celei de a doua legături. Ultimii doi militari care poartă drapelul continuă să ţină pânza întinsă între ei, pe orizontală, la nivelul centurii. Preotul – rosteşte binecuvântarea „Hristoase Dumnezeul nostru, Cel ce binecuvântezi şi sfinţeşti toate, binecuvântează acest drapel sfinţit, ce Sfânt Eşti totdeauna,           acum şi pururi şi în vecii vecilor, Amin!” face semnul crucii cu mâna asupra drapelului, după care sărută pânza drapelului. după preot, oficialităţile prezente la ceremonie sărută drapelul           în ordinea de  reprezentare protocolară a instituţiilor statului: Prefect, Preşedinte Consiliul Judeţean, Primar, Comandantul Garnizoanei.

În momentul în care comandantul Garnizoanei şi-a reluat locul în dispozitiv , se intonează Imnul de stat al României concomitent cu ridicarea pe catarg a drapelului.