Vicepremierul Paul Stănescu a venit astăzi la Giurgiu

Vicepremierul Paul Stănescu s-a aflat astăzi într-o vizită la Giurgiu, la invitația senatorului Niculae Bădălău și a președintelui Consiliului Județean, Marian Mina. Deși inițial se anunțase și vizita ministrului de Interne, Carmen Dan, vicepremierul a venit însoțit doar de secretarul de stat în Ministerul Dezvoltării, Adrian Gâdea.

Oaspeți au fost întâmpinați de prefectul județului, Carmen Crișu, senatorul Niculae Bădălău, președintele CJ, Marian Mina și vicepreședintele Lucian Corozel. Au mai fost prezenţi parlamentarii de Giurgiu, Elena Dinu și Cristian Marciu.

După uzuala conferință de presă de la sediul Prefecturii, a urmat întâlnirea cu primarii giurgiuveni.

Având în vedere că Paul Stănescu este și ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, vizita sa la Giurgiu a fost legată de „dezvoltarea județului, nivelul pe care noi am reușit să-l construim în acești ani”, a declarat, în deschiderea conferinței, prefectul Nina Crișu.

La rândul său, vicepremierul Stănescu și-a început cuvântul spunând că a venit cu multă bucurie la Giurgiu, având în vedere prietenia care îl leagă de senatorul Niculae Bădălău.

„Am răspuns prompt invitației făcute de președintele CJ, Marian Mina și prefectul județului deoarece, așa cum știți, evaluările în Guvernul Dăncilă nu sunt numai la nivelul miniștrilor, evaluări se fac și la nivel local și tot ce ne-am propus în programul de guvernare, tot ce am spus în campania electorală trebuie să punem în practică până în 2020 când vom reveni la vot. Ministerul pe care îl conduc este un minister complex, care coordonează atât fonduri publice dar și fonduri europene, Programul Operațional Regional și tot ce înseamnă cooperare”.

Vicepremierul Stănescu, s-a mai referit la programul cu cel mai mare impact în comunitățile locale, Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL) ajuns deja la etapa a doua:

”Început 2013, în PNDL este programul care a alocat cele mai multe fonduri comunităților locale, în prima parte 16 miliarde de lei, iar în partea a doua 30 de miliarde de lei, deci vorbim de aproape 10 miliarde de euro, suma care merge către UAT-urile din toată țara.”

Despre ce a însemnat PNDL la Giurgiu și sumele care au fost distribuie a vorbit în continuare vicepremierul:

„În prima etapă a fost alocată suma de 600 de milioane de lei pentru 124 de obiective, iar în cea de-a doua parte a PNDL, 750 de milioane de lei pentru 190 de obiective. În privința contractelor sunt semnate 189, unul singur a mai rămas la care mai trebuie oarece clarificări. Pentru Consiliul Județean, în cadrul acestei sume au fost alocați 130 de milioane de lei pentru 13 drumuri județene în lungime de aproape 100 de milioane de lei. Alocările nu au avut nimic politic, ci au fost făcute conform unor criterii care vizau capacitatea financiară a județului, numărul de UAT-uri, numărul de locuitori și suprafața județului. PNDL este un program care funcționează foarte bine, plățile n-au durat, din momentul în care a venit factura la ministerul Dezvoltării mai mult de două săptămâni” a mai declarat Paul Stănescu.

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .