Veşti bune pentru primari de la ministrul Energiei, Toma Petcu

  • Administraţie
  • 18 Septembrie 2017
  • Nici un comentariu
  • 211
  • 2 minute de citit

Prezent la sfârşitul săptămânii trecute la Giurgiu, liderul ALDE Giurgiu şi ministru al Energiei, Toma Petcu a abordat în afara temelor politice locale şi aspecte de interes general privind Ministerul Energiei.

Legat strict de sectorul energetic şi de preţurile la gaze, energie electrică şi preţul carburanţilor la pompă, ministru Petcu a declarat că în principiu există la nivelul ministerului o serie de certitudini, dar şi proiecţii destul de exacte pentru viitorul apropriat. Legat de costurile la gaze, Toma Petcu a dat asigurări că în ceea ce priveşte preţul acestora pentru populaţie nu trebuie să îngrijoreze şi că după liberizarea toatală a pieţei, care deja s-a produs, nu sunt aşteptate creşteri de preţuri, existând o protecţie care se întinde până în anul 2022, inclusiv pentru gazele folosite la producerea energiei în unităţile de tip CET.

Cât priveşte preţurile la curent electric şi carburanţi, Toma Petcu a declarat că instituţia care poate controla aceste preţuri nu este Ministerul Energiei pe care-l conduce ci Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei, aflată în subordinea Parlamentului şi a cărei activitate (inclusiv o serie de decizii ale acesteia) vor face în această toamnă obiectul unei Comisii parlamentare de anchetă.

Toma Petcu a venit şi cu o veste bună pentru primari. Acesta a declarat că în perioda imediat următoare, Legea 123 a Energiei va suporta modificări, astfel încât unităţile administrativ-teritoriale care care doresc branşarea la reţeaua de gaze nu vor mai trebui să se adreseze Ministerului ci vor putea declanşa singure proceduri de achiziţii în acest domeniu.

Ioan Mănăilă 

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .