Uzină auto Mitsubishi la Giurgiu?

  • Economic
  • 8 Iunie 2017
  • Nici un comentariu
  • 178
  • 3 minute de citit

Prezent joi la Giurgiu, unde a participat la conferinţa de presă a PSD, alături de preşedintele organizaţiei judeţene, Marian Mina, preşedintele executiv al PSD, senatorul Niculae Bădălău, a declarat că nu a uitat de Giurgiu. În calitate de preşedinte al grupului parlamentar de prietenie româno-chinez, senatorul PSD acesta a declarat că a prezentat ambasadorilor chinez şi japonez facilităţile pe care le oferă judeţul Giurgiu în contextul în care marile companii din cele două ţări îşi relochează fabricile din Marea Britanie, mărturisind că şi-ar dori ca Mitsubishi să îşi mute o fabrică în România.

„M-am întâlnit cu ambasadorul japonez şi cu cel chinez în urmă cu o săptămână şi jumătate, am dorit să am întâlnirile acestea cu partea asiatică tocmai pentru că se produce un moment extrem de important odată cu Brexitul. Toate firmele din Asia îşi relocă fabricile din Marea Britanie şi, în momentul de faţă, fac un studiu de piaţă, ei vor să le mute în Europa. Îşi relocă absolut tot şi fac cercetări şi mi-au spus, mi-au recunoscut ambii ambasadori, că cercetează absolut toate ţările, discută şi în Bulgaria. Noi încercăm să le oferim condiţii cât mai bune pentru ca să aducă locuri de muncă la noi…poate reuşim şi în Giurgiu. Spre exemplu, vor să mute fabrica Mitsubishi din Marea Britanie să o aducă undeva în Europa, în interiorul Europei, pot să spun în România, şi încercăm, am încercat să am discuţii şi să le expun şi facilităţile judeţului Giurgiu”, a declarat Bădălău.

Senatorul giurgiuvean spune că, din păcate există şi incoveniente, cum ar fi absenţa forţei calificate de muncă şi faptul că s-a întârziat cu transformarea Zonei Libere în Parc Industrial

„Din păcate, am întârziat aici cu Parcul industrial, nimeni nu va veni într-o Zonă Liberă, trebuie parc industrial şi o spun şi o s-o repet până o să înţeleagă absolut toată lumea. În acelaşi timp, printr-o lege a învăţământului trebuie schimbată programa şi să reuşim să creăm din nou liceele industriale şi şcolile profesionale pe meserii, vestita lege a uceniciei, pentru că şi acum, dacă vă uitaţi la investitorii din Giurgiu, o să vedeţi că au o lipsă de oameni calificaţi. Luaţi spre exemplu Şantierul Naval Giurgiu”, a mai spus  Niculae Bădălău.

Ioan Mănăilă

Lasă un comentariu!

Adresa ta de email nu va fi publicată .